eur:
389.24
usd:
362.5
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Szilágyi Liliána a riói nyári olimpia női 200 méteres pillangóúszásának elődöntője után a Rio de Janeiró-i olimpia Uszodában 2016. augusztus 9-én. Szilágyi a tizedik helyen zárt.
Nyitókép: MTI/EPA/Esteban Biba

Súlyos bejelentést tett Szilágyi Liliána

Nem tér vissza az úszáshoz a sportolónő, aki az utóbbi időben már nem az eredményeivel szerzett magának hírnevet.

Szilágyi Liliána egy évvel ezelőtt állt a nyilvánosság elé azzal, hogy az édesapja hosszú évekig, súlyosan bántalmazta, kontroll alatt tartotta őt, valamint az édesanyját és húgát, Gerdát. Az elhangzottak miatt a férfi becsületsértés miatt beperelte, és az ügyben kapcsolati erőszak gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Az eljárás jelenleg is tart.

Az úszónő most az nlc.hu-nak adott interjút, és ebben egyenek mellett azt is közölte, "már nem térek vissza az úszáshoz, és ezt a döntést is sokkal hamarabb meg akartam hozni”. Mint fogalmazott,

már 2016-ban ki akart szállni az úszásból, de akkor nem engedték neki.

"Mindenki azt mondta, hogy nem, most vagy a csúcson, most kell folytatni. Sajnos akkor még nem voltam annyira szabad és erős, hogy azt mondhassam a körülöttem lévő felnőtteknek, hogy én ezt tényleg abba akarom hagyni" – mondta Szilágyi Liliána. A tokiói olimpia még érdekelte volna, de a Covid miatti halasztást már nem tudta kivárni, mégis visszament Győrbe, mert "előtte nem búcsúztam el rendesen az úszástól, nem köszöntem el attól az énemtől".

A víz hiányzik neki, de a sport nem, mert soha nem tette boldoggá az úszás. "Én nem akartam úszni. Balerina, színésznő vagy énekesnő akartam lenni, csak az apám elhatározta, hogy úsznom kell" – jelentette ki az úszónő.

Szerinte Magyarországon az élsport, főleg az úszás, olyan, mintha munkatáborban lennél. "Azt tapasztaltam az úszószövetségben, hogy elveszik a személyiségedet, az akaratodat. Ha teljesítesz, azért se jár sok jó, de ha nem hozod az eredményeket, akkor viszont egy egész ország gyűlölni fog" – mondta, és hozzátette, javult valamennyit a helyzet, megjelentek olyan edzők, meg olyan csapatok, akik elkezdték a régi rendszert felszámolni. Illetve az úszószövetség elnöke, Wladár Sándor is rengeteg olyan lépést tett már meg, ami fel tudja oldozni a rendszert az önmaga hibái alól.

"Remélem, hogy eljutunk arra a szintre, amikor nem az lesz az elsődleges dolog, hogy mindenáron teljesíts, akkor is, ha belepusztulsz, akkor is, ha elveszíted önmagad, akkor is, ha boldogtalanná válsz" – mondta Szilágyi Liliána.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×