eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay.com

Rejtélyes akció, csaknem egymilliárd forintnyi a kár

Spanyolországban egy ismeretlen tettes vasárnapra virradóra 60 ezer liter, csúcsminőségű bort öntött ki szándékosan egy pincészetben, amelynek becsült értéke 2,5 millió euró (csaknem egymilliárd forint) volt.

Az esetről az Europa Press és más helyi hírügynökségek számoltak be José Moróra, az érintett vállalkozás, a Bodegas Cepa 21 vezetőjére hivatkozva.

A feltételezett szabotázsakció, amelyet biztonsági kamerákkal is rögzítettek, a Madridtól mintegy 150 kilométerre északra található Castrillo de Dueróban történt. A tájékoztatás szerint biztosan nem lopás kísérletéről volt szó.

Az éjszaka közepén egy arcát eltakaró férfi lépett a pincészet raktárába, és kevesebb mint egy perc leforgása alatt megnyitotta öt acéltartály csapját, amikben olyan luxusborokat tároltak, mint Malabrigo és Horcajo. A videófelvételeken látható, hogy a behatoló kiismerte magát a létesítményben - mondta Moro.

A helyi sajtó feltételezései szerint a rejtélyes betörés hátterében szabotázs vagy bosszú állhat. Moro ezzel kapcsolatban mindössze annyit közölt, hogy van egy halvány sejtelmük, mi állhat a háttérben, de nyilvánosan nem akar mondani semmit, hogy ne hátráltassa a rendőrség nyomozását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×