eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Fence wire mesh barbed wire, seamless vector silhouette
Nyitókép: Nosyrevy/Getty Images

18 év fegyházat kapott hazaárulásért egy volt orosz diplomata

Igor Kondrackij dolgozott az orosz külügyminisztériumban a valuta- és pénzügyi osztályon is.

Igor Kondrackijt halmazati büntetésként megfosztották a tartalékos ezredesi katonai rangjától is. A tárgyalást zárt ülésen tartották, mivel a büntetőügy anyagait titkosították, az eljárásról pedig nem hangzott el hivatalos tájékoztatás. Az Interfax szerint több médium úgy értesült, hogy az elítélt korábban a diplomáciai tárcánál teljesített szolgálatot.

Sajtóforrások szerint Kondrackijt 2022 júniusában tartóztatták le. A médiában ismertetett nyomozati álláspont értelmében a gyanúsított egy meg nem nevezett országnak államtitkot képező értesüléseket adott át. A Kreml irányvonalát bíráló The Moscow Times azt írta akkor, hogy a férfi Kijevben született, és 1992 és 2010 között az orosz külügyminisztériumban dolgozott, ahol a valuta- és pénzügyi osztályon kapott fizetést, és jövedelmet folyósított neki az amerikai Carnegie Alapítvány a Nemzetközi Békéért is.

A Rigában szerkesztett Meduza ellenzéki hírportál szerint az Igor Kondrackij név szerepel egy 2009-ben, Irán nukleáris és rakétapotenciálja címen megjelent nemzetközi jelentés szerzőlistáján, 2002-ben pedig egy ilyen nevű férfi A nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozásának problémája Dél-Ázsiában (politikatudományi szempontok) címmel írt doktori disszertációt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×