eur:
390.69
usd:
366.16
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Large shells, used for naval battles - Selective focus
Nyitókép: michaklootwijk/Getty Images

Óriási ugrásra készül a Magyarországon is jelen lévő Rheinmetall

Az amerikai hadiipari óriások szintjére törekszik a német hadiipari vállalat. Mostani terjeszkedésükben egy magyar gyárnak is szerepe van.

A Rheinmetall azon dolgozik, hogy megduplázza vagy akár megtriplázza a tüzérségi lövedékek gyártására szolgáló kapacitásait. A tervek szerint a német hadiipari vállalat jövőre nagyjából 700 ezer tüzérségi lövedéket gyártana, amivel a vezérigazgató szerint már képes Ukrajna mellett Európa ellátására is – közölte Armin Papperger vezérigazgató a Handelsblattal. Mint a vg.hu szemléjéből kiderül, a termelés felpörgetésében az alsó-szászországi Unterlüßben található gyár mellett a cég spanyolországi üzemeire is számítanak.

Mint ismert, hazánkban Várpalotán is épít a vállalat egy lőszergyárat.

A lőszergyártás legszűkebb kapacitását egyébként aktuálisan a lőpor képezi, ezért Németországban és Spanyolországban évi 1500 tonnáról 3000 tonnára növelik a termelést, illetve a jövőre megnyíló romániai üzemből is kikerülhet 1500 tonna lőpor. Távlatilag összesen évi 11 ezer tonnával számolnak.

A Rheinmetall idén 10 milliárd eurós bevételt tervez, amely két éven belül 15 milliárdra nőhet. A vezérigazgató szerint azonban még az is kevés lesz, hiszen ahhoz, hogy Európa lépést tarthasson az amerikai védelmi iparral, egy 20-30 milliárd eurós forgalmú cégre van szükség az Atlanti-óceánnak ezen a partján is. Ez a potenciál a cégvezető szerint a megrendelések alapján ott rejlik a Rheinmetallban, 7-8 év alatt érhetik el ezt a méretet.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×