eur:
389.63
usd:
363.67
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Airliner in-flight jet contrails travel world airplane Airbus A321
Nyitókép: KenRinger/Getty Images

Most két Airbus-repülővel akadt komoly gond

A gépeket a földre parancsolták.

Repedést találtak a Lufthansa két, utasszállítóból áruszállítóvá alakított A321-esén, az átépítés miatt megerősített farokrészben. A légitársaságnak négy ilyen repülője van, az érintett két cargogépet a földön tartják.

Az utasszállító repülőket nem érinti a probléma - írta az Airportal.hu.

Mint megírtuk, a Lufthansa Cargo 2022 tavaszán állította forgalomba az első A321 P2F-et, mellette többek közt az ausztrál Qantas is üzemelteti ezt a variánst.

A kiöregedő Boeing 757-es cargo-gépek leváltására szánt A321-es áruszállítók átalakítási programját a szingapúri ST Engineering, az Airbus és közös leánycégük, az EFW (Elbe Flugzeugwerke) viszi.

Az elmúlt napokban a földre parancsolt és ott marasztalt Boeing 737 Max 9-es gépek ügyétől volt hangos a szakma és a sajtó. A több ezer méter magasan kiszakadt repülőtestdarab ügyéről itt írtunk részletesen. Az előzetes vizsgálatok már számos problémát feltártak.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×