eur:
389.34
usd:
362.72
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Frankfurt, 2017. március 16.Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter a G20, azaz a húszas csoport jengybankelnökeinek és pénzügyminisztereinek németországi ülését megelőző, a Nemzetközi Pénzügyi Intézet (IIF) nevű bankszövetség által szervezett frankfurti konferencián 2017. március 16-án. (MTI/EPA/Armando Babani)
Nyitókép: ARMANDO BABANI

Elhunyt a legendás német pénzügyminiszter

Elhunyt 81 éves korában Wolfgang Schäuble volt német pénzügyminiszter, aki több mint fél évszázadon át volt a Bundestag tagja, 2017 és 2021 között pedig az elnöke.

Schäuble, aki pályafutása nagy részét országa újraegyesítésének szentelte, majd Angela Merkel volt kancellár pénzügyminisztereként szolgált az euróövezeti adósságválság idején, békésen halt meg kedden késő este - írta a DPA hírügynökség.

Schäuble 1965 óta volt tagja az Angela Merkel-féle jobbközép Kereszténydemokrata Uniónak (CDU), 1972-től volt parlamenti képviselő, így Németország egyik leghosszabb ideig hivatalban lévő politikusa lett. Merkel 2012-ben, 70. születésnapján Schäublet "a német egység építészének, a kormányzati lépések tervezőjének, a stabil eurózóna építőjének" nevezte.

A politikust 1990-ben, kilenc nappal az újraegyesítés után egy tébolyult fegyveres golyói megbénították és majdnem megölték, haláláig kerekesszékbe kényszerült.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×