eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Palestinian top Hamas leader Ismail Haniyeh, leads Muslims in the Eid al-Adha in Gaza City, Tuesday, Aug. 21, 2018. (Photo by Majdi Fathi/NurPhoto via Getty Images)
Nyitókép: Majdi Fathi/NurPhoto via Getty Images

Kairóban tárgyal a tűzszünetről a Hamász vezetője

Tárgyalások kezdődtek szerdán az egyiptomi fővárosban az izraeli hadsereg és a palesztin szélsőséges Hamász szervezet közötti tűzszünetről és arról, hogy a palesztin civileknek szánt segélyek eljuthassanak Gázába, és kiszabaduljanak a túszok.

A Hamász közlése szerint Kairóba érkezett a palesztin szervezet vezetője, Iszmail Haníje is, akinek legutóbbi, november eleji egyiptomi látogatását követően bejelentették a konfliktus eddigi egyetlen fegyvernyugvási megállapodását, egy egyhetes humanitárius szünetet, amelynek során több mint 100 túszt engedtek szabadon.

A tárgyalásokról tájékozott egyik tisztviselő a Reuters hírügynökségnek elmondta: arról egyeztetnek, hogy a tűzszüneti megállapodás keretében a gázai fegyveresek által még mindig fogva tartott túszok közül kiket engedjenek el, és cserébe Izraelnek milyen palesztin foglyokat kell szabadon bocsátania.

Korábbi nyilatkozatok szerint Izrael ragaszkodik ahhoz, hogy a túszként még mindig őrzött összes nőt és gyengélkedő férfit engedjék szabadon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×