eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Szijjártó Péter/Facebook

Szijjártó Péter: az új lengyel külügyminiszterrel több dologban értünk egyet, mint gondoltuk

A magyar tárcavezető telefonon gratulált Radoslaw Sikorski új lengyel külügyminiszternek a kinevezéséhez és megállapította, hogy több dologban értenek egyet, mint gondolták.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán azt írta: telefonon tárgyalt új lengyel kollégájával, akivel ugyan volt néhány hónapos átfedés az előző külügyminiszteri ciklusa alatt, de ez az idő nem volt elég arra, hogy személyesen is találkozzanak.

„Most gratuláltam ismételt kinevezéséhez, sok sikert kívántam neki, hiszen a testvéri Lengyelország sikeressége Magyarország érdeke is. Ha röviden akarnám összegezni a 20 perces beszélgetésünket, akkor azt mondanám:

kiderült, hogy több dologban értünk egyet, mint gondoltuk”

– írta Szijjártó Péter.

Mindketten fontosnak tartják a visegrádi csoportot, melynek hatékony működése hozzásegítheti a két országot egybevágó nemzeti érdekeik érvényesítéséhez, továbbá egyetértettek a határvédelem fontosságában is.

„Tájékoztattam új kollégámat arról, hogy a déli határunk folyamatos támadás alatt áll és már az idén is 200 ezer illegális bevándorlót állítottunk meg. Egyetértettünk abban is, hogy a nemzeti kisebbségek jogait tiszteletben kell tartani, és ez egy olyan európai érték, amihez minden körülmények között ragaszkodnunk kell” – fogalmazott Szijjártó Péter, aki hivatalos magyarországi látogatásra hívta meg új lengyel kollégát.

Radoslaw Sikorski örömmel vette a meghívást és majd egyeztetik az időpontot és a részleteket – írta Facebook-oldalán a magyar külügyminiszter.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 20:10
×
×
×
×