eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Idősek jogosítvány-felülvizsgálata - jókora fordulat az uniós folyamatban

Felháborodást váltott ki az uniós tervezet.

Bevezetné a 70 év feletti idősek vezetői engedélyének egészségügyi szempontú ellenőrzését egy uniós tervezet, amely - mint arról az Infostarton többször is beszámoltunk - nagy felháborodást keltett számos országban. A brüsszeli tervezet azt tűzte ki célul, hogy az EU idősebb polgárait szigorúbban vizsgálják jogosítványuk hosszabbítása előtt abból a szempontból, hogy alkalmasak-e még a volán mögé ülni.

Hétfőn az uniós közlekedési miniszterek Brüsszelben tárgyaltak, aminek az lett a következménye, hogy a vitatott egészségügyi ellenőrzésekre vonatkozó tervek „lekerültek az asztalról” – mondta a sajtónak Leonore Gewessler osztrák közlekedési miniszter. Mint az osztrák Der Kurier cikkében olvasható nyilatkozatot az Index idézte, "az ötlet, hogy a vezetésre való alkalmasságot orvos ellenőrizze, nem megvalósítható. A hangsúly az állampolgárok egyéni felelősségén van. Nekik maguknak kell eldönteniük, hogy képesek-e még gépjárművet vezetni".

Gewessler szerint a legjobb esetben egyfajta „önkéntes önértékelést" lehetne benyújtani a hatóságoknak az egészségi állapotukról.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×