eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Nyitókép: Pixabay

Idősek jogosítvány-felülvizsgálata - jókora fordulat az uniós folyamatban

Felháborodást váltott ki az uniós tervezet.

Bevezetné a 70 év feletti idősek vezetői engedélyének egészségügyi szempontú ellenőrzését egy uniós tervezet, amely - mint arról az Infostarton többször is beszámoltunk - nagy felháborodást keltett számos országban. A brüsszeli tervezet azt tűzte ki célul, hogy az EU idősebb polgárait szigorúbban vizsgálják jogosítványuk hosszabbítása előtt abból a szempontból, hogy alkalmasak-e még a volán mögé ülni.

Hétfőn az uniós közlekedési miniszterek Brüsszelben tárgyaltak, aminek az lett a következménye, hogy a vitatott egészségügyi ellenőrzésekre vonatkozó tervek „lekerültek az asztalról” – mondta a sajtónak Leonore Gewessler osztrák közlekedési miniszter. Mint az osztrák Der Kurier cikkében olvasható nyilatkozatot az Index idézte, "az ötlet, hogy a vezetésre való alkalmasságot orvos ellenőrizze, nem megvalósítható. A hangsúly az állampolgárok egyéni felelősségén van. Nekik maguknak kell eldönteniük, hogy képesek-e még gépjárművet vezetni".

Gewessler szerint a legjobb esetben egyfajta „önkéntes önértékelést" lehetne benyújtani a hatóságoknak az egészségi állapotukról.

Címlapról ajánljuk
Így szerezhetnek biztosítást az ukránok a háború közepette

Így szerezhetnek biztosítást az ukránok a háború közepette

A háború-sújtotta Ukrajnában felpörgött a biztosítási szolgáltatási piac – mindez kissé szembemegy a logikával. Míg náluk elméletben azért is fizetnek, ha az ember házába becsapódik egy Sahed öngyilkos drón, más országokban – például Nagy-Britanniában – van, amikor szinte lehetetlen biztosítást kötni az áradások fenyegette ingatlanokra vagy az előszeretettel lopott Land Roverekre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×