eur:
394.06
usd:
370.9
bux:
67407.86
2024. április 15. hétfő Anasztázia, Tas
Nyitókép: Pixabay

Jogosítványhosszabbítás: megszólalt a 89 éves Bodrogi Gyula

Az Európai Unió tervei szerint 70 év felett maximum 5 éves időközönként alkalmassági vizsgálaton kellene részt venni, ami nem csak orvosi vizsgálatból állna, hanem KRESZ-tesztből is.

Az Európai Unió szigorítaná az idősek jogosítványhosszabbításának feltételeit. Ezzel kapcsolatban az Infostart arról írt legutóbb, hogy Pausz Ferenc közlekedésbiztonsági szakértő szerint a jelenlegi szabályozással nincs különösebb baj, az orvosi vizsgálatok rendszerét szigorítaná meg, hiszen nem az a döntő, hány éves a sofőr, hanem hogy milyen az egészségi állapota.

A napokban 89. születésnapját ünneplő Bodrogi Gyula nemrég az RTL Fókusz című műsorában nyilatkozott, a Nemzet színésze szerint a vezetés egyfajta tréning: „Az egy olyan koncentrálás, ha valaki komolyan csinálja… Mert ha valaki link, rögtön megy az árokba. De

ha komolyan csinálja, és megpróbál nemcsak maga helyett gondolkodni, hanem még másik két autó helyett, akkor is lehet baj, de akkor elkerülhető sok-sok szerencsétlenség.

És ez különben vonatkozik az életre is.”

Minden közúti forgalomban résztvevőnek rendszeresen és mindenekelőtt önkritikusan meg kell kérdőjeleznie saját vezetési képességeit – mondta el a német autóklub (ADAC) közlekedési elnöke hozzátéve, hogy nem akarnak társadalmi konfliktust gerjeszteni, de tény, hogy rengeteg szépkorú sofőr nem gyakorol önkritikát és rosszul méri fel képességeit.

Korábban az ADAC elnöke is elmondta az uniós javaslat ebben a formában nem gondol a valós helyzetekre. Hozzátette, véleményük szerint pont, hogy az idősebb autósokra jellemző a helyzethez igazodó vezetési stílus és az előrelátó vezetés, kerülik a kockázatos manővereket.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

A fokozódó geopolitikai feszültségek nyomást gyakoroltak ma reggel az ázsiai tőzsdékre, az irányadó európai indexek azonban emelkedésekkel nyitottak, és napközben is kitartottak a pluszok. Az energiaszektor gyengélkedik ma az olajár esésével együtt, míg az ipari vállalatok részvényei felülteljesítők. A magyar piac követte napközben az európai tőzsdéket, kisebb pluszban áll egész nap a BUX, a blue chipek közül csak a Richter esett ma. A tengerentúlon ehhez képest jelentős hangulatromlást láttunk annak ellenére, hogy a kereskedés első részében még emelkedésben voltak a tőzsdék. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×