eur:
394.07
usd:
363.73
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
Nyitókép: Pixabay

Piros jelzést kapott az új KRESZ a német Bundesratban

Hiába fogadta el a reformtervezetet a Bundestag, a felsőház elutasította az önkormányzatoknak sokkal szabadabb kezet adó tervezetet.

Még júniusban döntött a német koalíciós kormány a közúti közlekedési törvény reformjáról. A kiindulás az volt, hogy a forgalomtervezésben nagyobb hangsúlyt kell fektetni a klímavédelemre és az egészségügyi tényezőkre, az önkormányzatok számára pedig nagyobb szabadságot kell biztosítani a forgalomtervezésben, így például a 30 kilométer/órás övezetek kialakításában.

A reformtervezet a parlament alsóházában, a Bundestagban korábban zöld jelzést kapott, a tartományi miniszterelnököket tömörítő felsőházban, a Bundesratban azonban általános meglepetésre pirosat. Annak ellenére, hogy az önkormányzatok szerepe ténylegesen jelentősen megerősödne a helyi tömegközlekedés szervezésében.

A főképp az iskolák és az óvodák környékén létrehozandó óránkénti harminc kilométeres sebességkorlátozás elrendelése mellett előnyben részesíthetnék a helyi közlekedési adottságokat, a különleges busz- vagy kerékpársávok létesítését, vagy épp a lakossági parkolóhelyek kialakítását.

A Bundestag jóvá is hagyta a tervezetet, a szövetségi tanácsban, a Bundesratban azonban a KRESZ-reform egyelőre elbukott. Ez azt jelenti, hogy a módosítás egyelőre nem léphet hatályba. A parlamenti ügyrend szerint most egy közvetítői bizottságnak kell tárgyalnia a kompromisszumról.

Az ideiglenes vétóról beszámoló ARD közszolgálati rádió- és televízió indokot nem közölt. Az általa megszólaltatott baden-württemberi tartományi belügyminiszter ugyanakkor arra utalt, hogy a közelmúltban a tartományok körében fenntartások fogalmazódtak meg a törvénytervezettel kapcsolatban.

Volker Wissing, a kormány közlekedési minisztere meglepőnek nevezte a döntést. Emlékeztetett arra, hogy egy éve több város közös levélben nagyobb rugalmasságot sürgetett a helyszíni döntések engedélyezése érdekében. Wissing úgy vélte, hogy

a Bundesratban született döntés a tartományok és az önkormányzatok közötti nézeteltéréseket jelzi.

"Szerettünk volna több mozgásteret adni az önkormányzatoknak, nyilvánvaló azonban, hogy a tartományok ezt nem akarják" – hangoztatta a miniszter.

Hasonlóan nyilatkozott a zöld párti környezetvédelmi miniszter is. Steffi Lehmke szerint nagyszerű lehetőség szalasztódott el, mert megerősítették volna a helyi tömegközlekedést, a kerékpárosok és a gyalogosok szabadabb és biztonságosabb mozgását a városokban.

Bírálta a Bundesrat döntését a Német Városok Szövetsége is. A reform az első lépés lett volna ahhoz, hogy a városok nagyobb mozgásteret kapjanak mind a tervezésben, mind a helyi forgalomirányításban. A szövetségi kormánynak és a tartományi kormányoknak most össze kell fogniuk, és a lehető leggyorsabban megoldást kell találniuk – fogalmazott a szövetség.

Megdöbbenésének adott hangot a Német Országos Kerékpárklub is, figyelmeztetve a kerékpárosok biztonságának romlására és a kerékpárúti hálózatok kiépítésének megtorpanására.

Az ideiglenes vétó – mint a ZDF közszolgálati médium rámutatott – ugyanakkor nem jelent végleges elutasítást. Információi szerint azt költségvetési indokok is motiválták, a szövetségi tanács más tervezetet is elutasított. A Bundesrat "visszaküldte" a kórházak átláthatóságáról szóló törvénytervezetet is.

Címlapról ajánljuk
Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése
Aréna

Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése

Az integrációnak lehetnek előnyei – így kommentálta a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ létrejöttét az InfoRádió Aréna című műsorában Baán László. A Szépművészeti Múzeum főigazgatója azt mondta, az új kulturális holdingon belül az egyes intézmények megtartják az önállóságukat, de a központ – ami minisztériumi hatásköröket vesz át – számos téren összhangot teremt majd köztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×