eur:
394.07
usd:
363.67
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Az izraeli biztosnági szolgálat tagjai a Jeruzsálembe egyik bevezető útjánál elkövetett lövöldözés helyszínén 2023. november 30-án. Két felfegyverzett palesztin merénylő tüzet nyitott a buszmegállóban álló civilekre, egy 24 éves nő életét vesztette, öten súlyosan, egy ember közepesen, ketten pedig könnyebben megsebesültek, a támadókat a biztonságiak lelőtték.
Nyitókép: MTI/AP/Ohad Zwigenberg

Felkavaró videón a jeruzsálemi terrortámadás

Csütörtök reggel lövöldözés volt a szent városban. A halálos áldozatok száma három, a sebesülteké tizenegy. Azóta egy újabb merénylet-kísérlet is történt, két katonát gázoltak el szándékosan.

A két terrorista autójával, gépkarabéllyal és pisztollyal felfegyverkezve Jeruzsálem egyik bevezető útjához hajtott, majd ott kiszállva tüzet nyitottak a buszmegállóban álló civilekre. A támadókat két biztonsági és egy Gázából hazatartó tartalékos katona lőtte agyon.

A hatóságok nyilvánosságra hozták a terroristák neveit is; a kelet-jeruzsálemi Cur-Baher lakónegyedben élő, 30 éves Ibrahím Namer, és 38 éves bátyja, Murad Namer. Mindketten az iszlamista Hamász terrorszervezet tagjai voltak, és már ültek izraeli börtönben.

Az alábbi videó a nyugalom megzavarására alkalmas:

Az izraeli mentőszolgálat szerint a merényletben életét vesztette egy 24 és egy 60 éves nő, valamint egy 73 éves férfi. A támadásban legkevesebb tizenegyen sérültek meg, közülük öten súlyosan – őket azonnal kórházba szállították. Az egyik halálos áldozat Elimeleh Vasszerman rabbi, az asdódi rabbinikus bíróság bírója.

Nem sokkal később két katonát szándékosan elgázoltak Ciszjordánia északi részének egyik ellenőrző pontjánál a Jordán völgyében. A gázoló merénylőt lelőtték, a két, könnyebben megsérült tartalékos katonát orvosi ellátásra szállították.

Címlapról ajánljuk
Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése
Aréna

Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése

Az integrációnak lehetnek előnyei – így kommentálta a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ létrejöttét az InfoRádió Aréna című műsorában Baán László. A Szépművészeti Múzeum főigazgatója azt mondta, az új kulturális holdingon belül az egyes intézmények megtartják az önállóságukat, de a központ – ami minisztériumi hatásköröket vesz át – számos téren összhangot teremt majd köztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×