eur:
389.44
usd:
361.74
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Az izraeli biztosnági szolgálat tagjai a Jeruzsálembe egyik bevezető útjánál elkövetett lövöldözés helyszínén 2023. november 30-án. Két felfegyverzett palesztin merénylő tüzet nyitott a buszmegállóban álló civilekre, egy 24 éves nő életét vesztette, öten súlyosan, egy ember közepesen, ketten pedig könnyebben megsebesültek, a támadókat a biztonságiak lelőtték.
Nyitókép: MTI/AP/Ohad Zwigenberg

Felkavaró videón a jeruzsálemi terrortámadás

Csütörtök reggel lövöldözés volt a szent városban. A halálos áldozatok száma három, a sebesülteké tizenegy. Azóta egy újabb merénylet-kísérlet is történt, két katonát gázoltak el szándékosan.

A két terrorista autójával, gépkarabéllyal és pisztollyal felfegyverkezve Jeruzsálem egyik bevezető útjához hajtott, majd ott kiszállva tüzet nyitottak a buszmegállóban álló civilekre. A támadókat két biztonsági és egy Gázából hazatartó tartalékos katona lőtte agyon.

A hatóságok nyilvánosságra hozták a terroristák neveit is; a kelet-jeruzsálemi Cur-Baher lakónegyedben élő, 30 éves Ibrahím Namer, és 38 éves bátyja, Murad Namer. Mindketten az iszlamista Hamász terrorszervezet tagjai voltak, és már ültek izraeli börtönben.

Az alábbi videó a nyugalom megzavarására alkalmas:

Az izraeli mentőszolgálat szerint a merényletben életét vesztette egy 24 és egy 60 éves nő, valamint egy 73 éves férfi. A támadásban legkevesebb tizenegyen sérültek meg, közülük öten súlyosan – őket azonnal kórházba szállították. Az egyik halálos áldozat Elimeleh Vasszerman rabbi, az asdódi rabbinikus bíróság bírója.

Nem sokkal később két katonát szándékosan elgázoltak Ciszjordánia északi részének egyik ellenőrző pontjánál a Jordán völgyében. A gázoló merénylőt lelőtték, a két, könnyebben megsérült tartalékos katonát orvosi ellátásra szállították.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×