eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook/Kutyák Határok Nélkül - KHN

Óriási csoda: kettős karambolt éltek túl a magyar mentőkutyások

Az utasok életét a biztonsági öv, a kutyákét pedig az mentette meg, hogy boxban voltak.

November 8-án ötnapos párizsi romgyakorlat után hét kutyájukkal tartottak hazafelé a Kutyák Határok Nélkül Alapítvány tagjai, amikor kisbuszukat frontálisan letarolta egy spanyol kamion, majd egy másik hátulról is beléjük szaladt – írja a Bors.

Leczki Sarolta terápiás kutyavezető és habilitációs kutyakiképző azt nyilatkozta a lapnak, hogy éppen olvasott, amikor megtörtént a baleset. Amikor felnézett, azt látta, hogy a szembejövő sávból egy kamion a szalagkorláton keresztül feléjük száguld. A kamion rászaladt a szalagkorlátra, amit mintegy 200 méteren tarolt le, így szerencsére végül lelassulva ütközött neki a busznak. Leczki Sarolta hozzátette: a karambolt követően a mögöttük haladó olasz kamion ugyancsak beléjük szaladt. „Oltári szerencsénk volt. Mind ott maradhattunk volna, de túléltük” – idézte fel a történteket a kutyakiképző, aki főállásban a katasztrófavédelem mentőkutyás egységét vezeti.

Az utasok életét a biztonsági öv, a kutyákét pedig az mentette meg, hogy boxban voltak.

A balesetet okozó kamion sofőrje rosszul lett vezetés közben, ő már a becsapódás előtt életét vesztette.

Az alapítvány kisbusza totálkáros lett, ami nagyon érzékenyen érinti a csapatot, hiszen nélkülözhetetlen a munkájukhoz a jármű. A Kutyák Határok Nélkül Alapítvány ezért adománygyűjtő akciót hirdetett, hogy tudjanak vásárolni egy másik buszt. Az ezzel kapcsolatos további információk a szervezet Facebook-oldalán olvashatók.

A kisbuszban utazó Leczki Sarolta és Kröpfl Erzsébet kutyáikkal két különböző mentőszervezet alakulatában segítettek a túlélők felkutatásában az idei, törökországi földrengés után.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×