eur:
389.81
usd:
363.77
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Izraeli rakéta csapódik be Gázába 2023. október 12-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, több mint 1200 izraeli életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások közel 1200 ember halálát okozták a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Szaber

Izrael most először használta élesben high-tech fegyverét - videó

Az izraeli hadsereg GPS- és lézervezérelt lövedéket lőtt egy Hamász állásra, először szerepelt harctéren az Iron Sting.

Nemrég hozta nyilvánosságra az izraeli légierő azt a felvételt, amin az Iron Sting elnevezésű, csúcstechnológiás fegyverét először beveti - adta hírül a HVG az NDTV alapján. A Maglan nevű egység arra használta a fejlesztést, hogy likvidálja a Hamász rakétaindító állását a Gázai övezetben, ahonnan Izraelt lőtték.

Az Iron Sting egy 120 milliméteres aknavetős rendszer, amelynek lövedékét GPS és lézeres vezérlés segít célba juttatni. Hatótávolsága 1–12 kilométer, 2021-ben mutatta be az izraeli védelmi minisztérium.

Felvétel is készült a csúcstechnológiás fegyver tűzkeresztségéről, melyet az Izraeli Légierő hivatalos X profilján tett közzé:

A Jerusalem Post szerint az Iron Sting nyílt terepen és városi hadviselésben is bevethető, a precíz célzás pedig lehetővé teszi, hogy lakott területen minimalizálják a járulékos károkat.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×