eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Joe Biden amerikai elnök (j) és Anthony Albanese ausztrál kormányfő kezet fog a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2023. október 25-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Abacapress pool/Yuri Gripas

Joe Biden a gázai konfliktusról: Nincs visszaút

A jövőben biztosítani kell, hogy az iszlamista Hamász terrorszervezet soha többé ne félemlíthesse meg Izraelt, és ne használhasson palesztin embereket védőpajzsként, valamint hosszú távú megoldást kell találni a válság lezárultát követően - jelentette ki szerdán Joe Biden amerikai elnök Washingtonban.

Az amerikai elnök az ausztrál miniszterelnökkel közös sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy Izraelben és a palesztin helyzetet illetően nincs visszaút az október 6-i status quo-hoz.

Biden megismételte, hogy Izraelnek joga és kötelessége polgárainak védelme, ugyanakkor hozzátette, hogy a Hamász és a palesztin emberek közé nem lehet egyenlőségjelet tenni.

Az amerikai elnök az Izrael és Hamász közötti harcok halálos áldozatainak számára, az 1400 izraeli és 6000 palesztin halottra vonatkozó kérdésre azt mondta, hogy nem hisz a palesztin részről közölt számokban, ugyanakkor hozzátette: nem kétséges, a háborúnak vannak ártatlan áldozatai.

Kérdésre válaszolva egyben

határozott választ ígért Iránnak, amennyiben folytatódnak a támadások az amerikai csapatok ellen a Közel-Keleten. De értékelése szerint ennek semmi köze Izraelhez,

mivel az amerikai csapatok 2001. szeptember 11-e óta állomásoznak a térségben a terrorellenes műveletek keretében.

Amerikai illetékesek ezzel egy időben azt közölték, hogy Irakban és Szíriában az amerikai csapatok ellen intézett rakéta-, és dróntámadásokban a múlt héten több mint 20 amerikai katona sérült meg.

Biden amerikai elnök és Anthony Albanese ausztrál miniszterelnök szerdán a kétoldalú kapcsolatokról is tárgyalt a Fehér Házban, köztük innovációs együttműködésről és egyéb gazdasági témákról, valamint a klímaváltozás kérdéseiről és a csendes-óceáni térséget illető tervekről.

Az amerikai elnök ausztrál vendége tiszteletére szerdán este állami vacsorát tartott a Fehér Házban, ami az amerikai politikai-diplomáciai hagyomány alapján nagy jelentőségű esemény.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×