eur:
389.68
usd:
363.5
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Izraeli légitámadásban összedőlt ház romjai között keresnek túlélőket palesztinok a Gázai övezet déli részén fekvő Hán-Júnisz menekülttáborban 2023. október 19-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, ahol legalább 1400 ember életét vesztette. A Hamász elleni izraeli válaszcsapások több mint 3400 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/EPA/Haiszam Imad

Izrael és Oroszország sem tanácsolja polgárainak az utazást több közel-keleti és észak-afrikai országba

Izrael és Oroszország is azt tanácsolja állampolgárainak, hogy ne utazzanak bizonyos közel-keleti és észak-afrikai országokba azután, hogy az Izrael ellen a Hamász iszlamista terrorszervezet által intézett támadások miatt különösen feszültté vált a helyzet a térségben.

Az izraeli nemzetbiztonsági tanács (NSC) azt javasolta, hogy az izraeliek mielőbb hagyják el Egyiptomot és Jordániát, illetve ne utazzanak Marokkóba.

Az NSC közleménye szerint az elmúlt napokban a világ különböző országaiban tovább nőtt az Izrael elleni tiltakozások száma, különös tekintettel a közel-keleti arab országokra. Emiatt Egyiptom és Jordánia esetén az utazási figyelmeztetési szintet 4-es fokozatra, azaz "nagyon veszélyes" szintre emelték. Ez azt jelenti, hogy nem ajánlott ezekbe az országokba látogatni, és az ott tartózkodókat pedig felszólítják, hogy azonnal távozzanak.

A marokkói utazási figyelmeztetés 3-as szintre emelkedett, azaz "el kell kerülni a nem létfontosságú utazásokat".

Az NSC ezenkívül "javasolja elkerülni további értesítésig a közel-keleti/arab országokat, beleértve Törökországot, Egyiptomot (beleértve a Sínai-félszigetet), Jordániát, az Egyesült Arab Emírségeket és Bahreint". "Ajánlott továbbá elkerülni" az utazást Malajziába, Bangladesbe, Indonéziába és a Maldív-szigetekre.

Ugyancsak szombaton az orosz gazdaságfejlesztési és kereskedelmi minisztérium azt javasolta az idegenforgalmi szolgáltatóknak és ügynökségeknek, hogy függesszék fel az izraeli, jordániai, libanoni és palesztinai túrák értékesítését. A tárca ajánlásában az is szerepelt: az orosz állampolgárok tartózkodjanak turisztikai célú utazásoktól ezekbe az országokba, amíg a helyzet normalizálódik.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×