eur:
391.02
usd:
366.97
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
M1 Abrams, amerikai harckocsi. Forrás: Twitter/LogKa
Nyitókép: Forrás: Twitter/LogKa

Az orosz-ukrán háború miatt nyugdíjazhatják az Abrams tankokat

Az amerikai hadsereg egy friss tanulmánya szerint időszerű lenne kivonni a szolgálatból az M1 Abrams harckocsikat. A felvetést azzal indokolják, hogy az orosz-ukrán háború sok hiányosságukra rámutatott.

Az amerikai hadsereg tudományos bizottságának egy új tanulmánya azt állítja, hogy kényszernyugdíjazhatók lennének az M1 Abrams harckocsik. Ezt azzal indokolták, hogy az orosz-ukrán háborúban kiderült róluk: túlélő képességük közel sem ideális – írja az Asia Times alapján a vg.hu.

A bizottság szerint a korábbi, hagyományos tankok helyét kisebb, pilóta nélküli járművek vehetnék át a 2040-es évekre, így inkább ilyenekre lenne szükség.

Emellett a tanulmány kitért arra is, hogy a jövő harckocsijai, páncélozott járművei

a korszerű páncéltörő fegyverek, a mesterséges intelligencia és a drónok jelentette fenyegetésekkel fognak szembenézni.

Az amerikai hadsereg szakértői aggódnak amiatt, hogy az M1 Abrams tankok kevésbé lesznek hatékonyak ilyesfajta hadviselésben, és a kínai hadsereg mind mennyiségben, mind minőségben felveszi majd a versenyt az Egyesült Államokkal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×