eur:
390.77
usd:
365
bux:
68279.33
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter felszólal az ENSZ-Közgyűlés 78. ülésszakának általános vitáján a világszervezet New York-i székházában 2023. szeptember 23-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Miguel Rodriguez

Moszkva máris üzent a világnak az ukrán béketerv és az ENSZ gabona-javaslata kapcsán

Irreálisnak nevezte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter New Yorkban az Ukrajna javasolta béketervet és a fekete-tengeri ukrán gabonaexport újraindításával kapcsolatos ENSZ-javaslatokat.

Az ENSZ Közgyűlésének 78. ülésszaka után tartott sajtótájékoztatóján helyi idő szerint szombaton Szergej Lavrov a Kijev által szorgalmazott tízpontos béketervről kijelentette, hogy "teljességgel megvalósíthatatlan".

"Ezt nem lehet megvalósítani. Nem realista, ezt mindenki látja, de ugyanakkor azt mondják, hogy ez a tárgyalások alapja" - emelte ki az orosz külügyminiszter.

Lavrov kijelentette,

a konfliktus a harctéren fog megoldódni, ha Kijev és nyugati szövetségesei ragaszkodnak ehhez az állásponthoz.

A diplomata hozzátette, hogy Oroszország azért mondta fel júliusban az ENSZ és Törökország közvetítésével tavaly nyáron létrejött fekete-tengeri gabonaexport-szerződést, mert az Oroszországnak tett ígéretek - közöttük egy orosz bankra kirótt szankciók visszavonása és Moszkva visszakapcsolása a SWIFT nemzetközi rendszerbe - nem teljesültek.

Értékelése szerint az ukrajnai mezőgazdasági exportra kijelölt biztonsági folyosó újbóli létrehozásával kapcsolatos ENSZ-javaslatok nem reálisak.

New York, 2023. szeptember 23.
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter felszólal az ENSZ-Közgyűlés 78. ülésszakának általános vitáján a világszervezet New York-i székházában 2023. szeptember 23-án.
MTI/EPA/MIGUEL RODRIGUEZ
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter felszólal az ENSZ-Közgyűlés 78. ülésszakának általános vitáján a világszervezet New York-i székházában 2023. szeptember 23-án. MTI/EPA/Miguel Rodriguez

Lavrov kijelentette, hogy a nyugatiak "közvetlenül harcolnak" Oroszország ellen Ukrajnában fegyverek szállításával, amit "hibrid háborúnak hívnak ugyan, de a valóságon mit sem változtat".

Címlapról ajánljuk

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×