eur:
394.05
usd:
363.68
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott képen orosz 122 milliméteres BM-21-es Grad rakétavetővel tüzelnek a Zapad-2021 (Nyugat-2021) fedőnevű orosz-fehérorosz közös stratégiai hadgyakorlaton a Nyizsnij Novgorod térségében lévő mulinói gyakorlótéren 2021. szeptember 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Az oroszok ajánlatot tettek Észak-Koreának

Észak-Koreával és Kínával közös haditengerészeti gyakorlat megtartását javasolta Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter Kim Dzsong Un észak-koreai diktátornak júliusi tárgyalásuk alkalmával - közölte a dél-koreai hírszerzés.

A dél-koreai Nemzeti Hírszerző Szolgálat közleménye szerint Sojgu és Kim magánbeszélgetésén széles körű katonai együttműködésről állapodott meg.

Oroszország és Észak-Korea a közelmúltban egyre szorosabb katonai kapcsolatot ápol egymással, de Phenjan tagadja, hogy bármilyen "fegyverüzletben" lenne érdekelt a moszkvai vezetéssel.

Az Egyesült Államok nemrégiben szankciókat vezetett be három olyan szervezet ellen, melyeket azzal vádoltak meg hogy Észak-Korea és Oroszország közötti fegyverügyletekkel állnak kapcsolatban.

A Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője, John Kirby a múlt hónapban egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy Sojgu észak-koreai látogatása során megpróbált tüzérségi lőszert beszerezni Oroszországnak.

Az elszigetelt Észak-Korea 2006 óta hat kísérleti atomrobbantást hajtott végre és az elmúlt években különböző rakétákat is tesztelt, de ritkán tart közös hadgyakorlatokat.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem látni a kiutat az ukrajnai háborúból és ez megbénítja az európai politikát

A kormányfő szerint azt kell először eldönteni, hogy az idő kinek dolgozik, mert ez a legfontosabb kérdés. Orbán Viktor erről Antalyában beszélt ahol Recep Tayyip Erdogan török államfő meghívására vesz részt az Antalyai Diplomáciai Fórumon (ADF).
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×