eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
View on Kerch Bridge with copy space for text. Finished Crimean Bridge - panorama.
Nyitókép: Fascinadora/Getty Images

Brit hírszerzés: nagy az orosz sürgés-forgás a Krími hídnál

Igyekeznek megerősíteni Oroszország egyik legfontosabb stratégiai pontját.

A brit védelmi minisztérium hírszerzési jelentése szerint a Kercsi-szoros „szűk keresztmetszet” az orosz erők logisztikai támogatása szempontjából Herszon és Zaporizzsja megye megszállt területein, mivel Oroszország nagymértékben támaszkodik a Krími hídra és a kompokra a szoroson való átkelés érdekében – idézi a Portfolio.

A fentiek miatt Oroszország számos passzív védelmi eszközt, így füstgenerátorokat és víz alatti gátakat alkalmaz az aktív védelmi intézkedések, például a légvédelmi rendszerek mellett, hogy ellenállóbbá tegye a vízi átkelőket és minimalizálja a jövőbeli támadásokból származó károkat.

A Krími híd nemcsak logisztikailag, hanem és az orosz megszállás szimbolikája szempontjából is fontos – olvasható a brit hírszerzési jelentésben –, hiszen ez a műtárgy köti össze Oroszország nemzetközileg elismert területeit a megszállt Krím félszigettel.

Hozzáteszik: az augusztus 29-i fotók megerősítik, hogy Oroszország víz alatti akadályokat hozott létre víz alatti hajókból és elszigetelő gátakból, hogy elrettentse a Krími híd elleni drónhajós támadásokat. A híd déli részén ez több, egymástól 160 méterre lévő hajót foglal magában, ugyanott, ahol július 17-én ukrán drónhajók támadtak a hídra.

A híd védelmét szolgáló egyéb intézkedések közé tartozik a TDA-3 teherautóra szerelt füstgenerátorok használata, amit augusztus 12-én aktiváltak a bejövő légi fenyegetések elrettentésére – írja a brit védelmi minisztérium.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×