INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 22. vasárnap
Móric

kercsi-szoros

2018.12.26. 13:16

Oroszország reméli, hogy a Nyugat visszatartja Ukrajnát a "provokációtól"

Oroszország azt reméli, hogy a nyugati országok nem vesznek részt semmilyen, általa "provokációnak" minősített ukrán tevékenységben a Kercsi-szoros térségében, és meggyőzik Kijevet, hogy tartózkodjon a térségbeli helyzet eszkalálásától - közölte szerdán az orosz külügyminisztérium szóvivője.
2018.12.10. 16:16

Kijev: több mint száz hajó nem jut át a Kercsi-szoroson

Oroszország továbbra is akadályozza az ukrán kikötők közötti közlekedést a Kercsi-szoroson keresztül, jelenleg 104 hajó vár átengedésre - mondta Oleh Szlobogyan, az ukrán határőrszolgálat parancsnokának tanácsadója az UNIAN ukrán hírügynökségnek.
2018.12.09. 15:08

Kijev segítséget kér a katonák ügyében

Petro Porosenko ukrán elnök Onufrijhoz, az ukrán ortodox egyház Moszkvához hű "szárnyának" vezetőjéhez fordult azzal a kéréssel, hogy járjon közben az orosz félnél a Kercsi-szoros közelében történt támadásban elfogott és letartóztatott ukrán haditengerészek kiszabadítása érdekében - hozta nyilvánosságra az elnök sajtószolgálata.
2018.12.04. 17:15

A régió keményen üzent Oroszországnak

A közép- és kelet-európai országok felszólították Oroszországot, engedje szabadon az ukrán tengerészeket, és szolgáltassa vissza Ukrajnának a Kercsi-szorosnál nemrég elfoglalt hadihajókat - erről Andrej Plenkovic horvát kormányfő tett bejelentést Zágrábban, a Közép-európai Kezdeményezés (KEK) elnevezésű regionális együttműködési tömörülés tagállamainak találkozója után.
2018.12.01. 20:26

Ukrajna már száz orosz állampolgártól tagadta meg a beutazást

Ukrajna száz orosz állampolgárt fordított vissza a határról azóta, hogy a hadiállapot bevezetésével összhangban megtiltotta a belépést területére minden orosz állampolgárságú férfinak 16 és 60 éves kor között - közölte egy ukrán határvédelmi szóvivő szombaton Kijevben.
2018.11.28. 07:47

Moszkva állítja, az ukránok titokban próbáltak átjutni a Kercsi-szoroson

Az orosz határok védelmével is megbízott FSZB – a Szövetségi Biztonsági Szolgálat – furcsa váddal állt elő a Kercsi-szorosban történt incidens nyomán. A hatóság szerint olyan iratokat találtak az elfogott ukrán tengerészeknél, amelyek arra utalnak, hogy titokban próbáltak átjutni az Azovi-tengerre.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018