eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az Alberta Wildfire által közreadott képen erdőtűz füstje a kanadai Alberta tartományban fekvő Sturgeon Lake Cree Nation területén 2023. június 8-án. A kanadai erdőtüzek füstje miatt az Egyesült Államok több északkeleti államában levegőminőségi riasztás van érvényben.
Nyitókép: MTI/EPA/Alberta Wildfire

Húszezer embert evakuálnak Kanadában

A kanadai Északnyugati Területeken (Northwest Territories) pusztító erdőtüzek megközelítették a régió fővárosát, ezért szerdán este elrendelték Yellowknife csaknem 20 ezer lakosának evakuálását.

A főváros legnagyobb veszélynek kitett területein lakóknak a legrövidebb időn belül el kell hagyniuk otthonukat, a város többi részén élőknek pedig péntek délig kell elmenniük – jelentette be az Északnyugati területek kormánya.

Az evakuálás biztonságáról a hatóságok gondoskodnak, az autópályákon, ahol a füst miatt rosszak a látási viszonyok, átkísérik a várost elhagyókat.

A régió tűzvédelmi szóvivője szerdán elmondta, hogy az Északnyugati területek nyolc terepülésének csaknem 6800 lakóját már evakuálták. A lakosság mentésében repülőgéppel is segítettek.

Az északi sarkkörtől 450 kilométerre délre fekvő Yellowknife-ban már hétfőn veszélyhelyzetet hirdettek a közeledő tűz miatt.

Kanadában idén rekordszámú erdőtűz pusztított. A lángok miatt több mint 21 ezer négyzetkilométernyi terület égett le.

Az országban 168 ezer embert evakuáltak a minden korábbi rekordokat megdöntő erdőtűzszezon kezdete óta.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×