eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Repülőgép katasztrófa Malajziában. Forrás: X / ourworld
Nyitókép: Forrás: X / ourworld

Drámai videón, amint egy repülőgép autópályába csapódik, két percre voltak a reptértől

A tragédia Malajziában történt és legalább tíz ember halálát okozhatta.

Két autós és a repülőgépen tartózkodó nyolc ember biztosan a tragédia áldozata lett. A kis gép Elmina város közelében, az autópálya mellett vágódott a földhöz és a robbanás ereje több járművet is elsodort.

A BBC úgy értesült, hogy a Beechcraft Model 390 üzleti jet éppen leszálláshoz készült, amikor a katasztrófa történt. A Reuters hírügynökségnek pedig a helyi rendőrfőnök azt nyilatkozta, hogy a landolás előtt két perccel megszakadt a rádiókapcsolat a légi irányítás és a pilóták között. Mint mondta, a gépről nem érkezett vészjelzés és engedélyt kaptak a leszállásra.

A Maláj Polgári Repülési Hatóság vezetője azt közölte, hogy a gép hat utasából és kétfőnyi személyzetből senki sem élte túl a becsapódást. Ugyanakkor egy szemtanú, - aki a közelben dolgozott - azt mondta, hogy több sebesültet is látott a lezuhant gép közelében.

A maláj légierő egyik nyugalmazott pilótája szintén tanúja volt a tragédiának. Neki az tűnt fel, hogy a gép rendellenesen repült, majd nem sokkal később hatalmas robbanást lehetett hallani. "Rohanni kezdtem a detonáció irányába, de amikor megláttam a roncsokat tudtam, már nem tehetek semmit."

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×