eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pexels.com

Lángol egy népszerű nyaralósziget

Elrendelték szerdán a spanyol hatóságok négy falu kiürítését a Kanári-szigetekhez tartozó Tenerife szigetén, miután lángra kapott a növényzet a Teide-vulkánt övező nemzeti parkban.

A kedden éjjel keletkezett tűz a sziget északkeleti részén, egy meredek szakadékok szabdalta erdős vidéken keletkezett, és szerda reggelig 130 hektár erdőt pusztított el a Corona Forestal nemzeti parkban a 3715 méter magas Pico del Teide, Spanyolország legmagasabb hegycsúcsa közelében.

A terepviszonyok miatt az oltás szinte csak a levegőből lehetséges, ezért a tűzoltók főleg helikopterekről szórják a vizet az égő növényzetre. A tűzvész miatt elrendelték Arrate, Chivisaya, Media Montana és Ajafona települések kiürítését.

A múlt héten hőhullám sújtotta a Kanári-szigeteket, ami csontszárazzá aszalta a felszínt és megnövelte az erdőtüzek veszélyét.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×