eur:
389.77
usd:
362.88
bux:
68087.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Az orosz védelmi minisztérium által 2023. augusztus 8-án közreadott videóról készített képen orosz tüzérek rakéta-sorozatvetővel lövik az ukrán állásokat egy meg nem nevezett helyszínen.
Nyitókép: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium

Megint drónokat lőttek le Moszkvánál

Volodimir Zelenszkij eközben azt állítja, a hétfői rakétatámadásban szándékosan a mentőalakulatokat célozták az orosz katonai erők, akiknek célja a minél nagyobb fájdalom és kár okozása volt.

Megsemmisített az orosz légvédelem két ukrán drónt Moszkva közelében – közölte szerdán az orosz védelmi minisztérium.

"Ma éjjel Moszkvai megye felett meghiúsították a kijevi rezsim kísérletét, hogy pilóta nélküli légi járművekkel terrortámadást hajtson végre. Légvédelmi eszközök megsemmisítettek két pilóta nélküli repülő szerkezetet" – hangzott a közlemény.

A tárca szerint a támadásnak nem voltak áldozatai és a lehullott szilánkok anyagi kárt sem okoztak. Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester közölte: a drónokat Domogyedovo és a minszki autópálya közelében semmisítették meg.

Volodimir Zelenszkij: szándékosan a mentőket célozták a rakéták Pokrovszknál

Mint korábban arról az Infostarton beszámoltunk, hétfő este a Donyeck megyei várost érte orosz támadás. Az Iszkander típusú ballisztikus rakéták 40 perccel követték egymást. Kilenc- és ötemeletes épületeket, lakóházakat, egy szállodát, vendéglátóhelyeket, üzleteket és közigazgatási épületeket rongáltak meg. A második rakéta a katasztrófavédelem és a mentőegységek kiérkezése után csapódott be.

Az ukrán vészhelyzeti szolgálat felvételén sebesült lakót szállítanak el mentőautóval egy orosz rakétatámadásban találatot kapott épületből a donyecki Pokrovszk településen 2023. augusztus 7-én, az Ukrajna elleni orosz hadviselés második évében. A rakétacsapásban legkevesebb öten életüket vesztették, köztük egy mentős, tizennyolcan megsebesültek.
MTI/EPA/Ukrán vészhelyzeti szolgálat
Az ukrán vészhelyzeti szolgálat felvételén sebesült lakót szállítanak el mentőautóval egy orosz rakétatámadásban találatot kapott épületből a donyecki Pokrovszk településen 2023. augusztus 7-én, az Ukrajna elleni orosz hadviselés második évében. A rakétacsapásban legkevesebb öten életüket vesztették, köztük egy mentős, tizennyolcan megsebesültek. MTI/EPA/Ukrán vészhelyzeti szolgálat

Az ukrán elnök kedd este azzal vádolta az orosz erőket, hogy a kelet-ukrajnai pokrovszki rakétatámadás során szándékosan civileket, mégpedig az első rakéta becsapódása után kiérkező mentőalakulatok tagjait vették célba. Volodimir Zelenszkij a Telegramon hangsúlyozta: az orosz fél célja az volt, hogy minél nagyobb károkat és fájdalmat okozzon.

A támadásban kilencen meghaltak és 82-en megsebesültek.

Az elnök egyúttal bejelentette, az idei Krími Platform elnevezésű csúcsot augusztus 23-án rendezik. A kezdeményezést 2021-ben indította az ukrán külügyminisztérium válaszul a Krím félsziget Oroszország általi annexiójára és más biztonsági kihívásokra. A fórumot – melynek tavaly, virtuális formában Zágráb adott otthont – több mint 40 ország támogatja, illetve a NATO, az Európai Unió és a G7-es országcsoport is.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×