eur:
389.94
usd:
365
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Realistic fiery explosion with sparks and smoke isolated on black background
Nyitókép: dzika_mrowka/Getty Images

Hatalmas robbanás történt egy orosz hadiüzemben - videó

Egy embert meghalt, hatvanan pedig megsebesültek, amikor egy raktárban állítólag pirotechnikai eszközök robbantak fel.

A detonáció Zagorszki Optikai és Mechanikai Üzem területén történt, ahol a Piro-Rossz nevű pirotechnikai cég raktárat bérel.

Az előzetes vizsgálat szerint a robbanás oka a technológiai folyamatok megsértése volt. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) kizárta a dróncsapás lehetőségét. Andrej Vorobjov, a régió kormányzója szerdán a Rosszija 24 hírtelevízió műsorában elmondta, hogy hat sérült állapota súlyos, őket intenzív osztályon kezelik. Ötüknek a TASZSZ szerint 100 százalékban megégett a testfelülete. Nyolc embert eltüntnek nyilvánítottak.

A robbanás miatt összesen 30 embert szállítottak kórházba. A mentőalakulatok szerint

nem zárható ki, hogy lehetnek még áldozatok a romok alatt.

A lángok mintegy 400 négyzetméteres területen terjedtek el. A tüzet lokalizálták, az oltásban mintegy 150 ember vett részt.

Az incidens miatt húsz többemeletes lakóházban kitörtek az ablakok, és megrongálódott a Lucs sportközpont is.

Az üzemből a dolgozókat, valamint egy közeli óvodából a gyerekeket evakuálták. A robbanás kárt okozott egy kazánházban, és emiatt a környék melegvízellátása megszűnt. Szergijev Poszadban 30 buszjárat útvonalát változtatták meg a baleset miatt.

Zagorszki Optikai és Mechanikai Üzem fontos hadiipari létesítmény, ahol az orosz hadsereg számára készültek lézertávmérők és optikai felderítő berendezések, valamint célzókészülékek. A gyár néhány dolgozója állítólag azt nyilatkozta: a robbanás előtt hallották, ahogy valami repül az üzem felé.

A robbanás környékén olyan tárgyakat is találtak, amelyek tüzérségi gránátra hasonlítanak.

Az ügyben büntetőeljárás indult az üzembiztonsági szabályok megsértése címén. A Piro-Rossz cég idén áprilisban csődöt jelentett. A Twitteren megjelent információk szerint a cég illegális bevándorlókat is alkalmazott és tevékenysége több ponton sértette az orosz törvényeket.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×