eur:
389.3
usd:
362.72
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
ukrán drónok
Nyitókép: Anton Petrus/Getty Images

Új öngyilkos drónt kapnak az ukrán katonák

Az ukrán védelmi miniszter mutatta be a legújabb fejlesztésű öngyilkos drónt.

Okekszij Reznyikov közölte, hogy az elmúlt 15 hónapban már több mint 30 különböző típusú pilóta nélkül eszköz állt szolgálatba az ukrán fegyveres erőknél. Mint mondta vannak már felderítő, támadó és öngyilkos drónjaik is. A támadó drónok által hordozott robbanószerek fejlesztése külön program keretében folyik - mondta a védelmi miniszter.

Az új fegyver amilyen kicsi annyira halálos veszélyt jelent az ellenségre. A miniszter szerint azonban még ennél is fontosabb, hogy a drónok használatával kímélhetik a saját katonáik életét. Olekszij Reznyikov azt is kiemelte, hogy az újfajta drónt teljes egészében ukrán mérnökök fejlesztették ki és a gyártása is az országon belül folyik.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×