eur:
389.72
usd:
362.67
bux:
68068.25
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Ukrán MAGURA V5 tengeri drón. Forrás: Twitter/MAKS23...
Nyitókép: Forrás: Twitter/MAKS23...

Tengeri drónokkal támadtak az ukránok, de az oroszok állítólag kilőtték őket

Három félig alámerült, távvezérelt ukrán csónak kísérelt meg "terrortámadást" a Fekete-tenger délnyugati részén, a Boszporusz-szoroshoz közeledő orosz polgári szállítóhajók ellen - közölte az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

A tárca arról számolt be, hogy a tengeri szállítmányt kísérő orosz hadihajóknak keddre virradó éjjel sikerült időben észlelniük a támadást, és megsemmisíteniük az összes csónakot. A minisztérium egy másik jelentése szerint a Szergej Korov és a Vaszilij Bikov orosz járőrhajó őket támadó ukrán tengeri drónokat likvidált.

A szóvivő a megsemmisített ukrán katonai létesítmények és haditechnikai eszközök között sorolt fel egyebek között négy rakéta- és lőszerraktárt, három harckocsit, 12 gyalogsági harcjárművet, és hat lengyel gyártmányú Krab önjáró löveget.

Az orosz védelmi minisztérium összesítése szerint az ukrán fegyveres erők által a háború kezdete óta elveszített harckocsik és egyéb páncélozott járművek száma 11 ezer, a különleges katonai járműveké pedig 12 ezer fölé emelkedett.

A tárca kedd hajnalban közölte, hogy Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke Zaporizzsja térségében szemlét tartott egy előretolt vezetői poszton, és fogadta Alekszandr Romancsuk vezérezredes, hadseregcsoport-parancsnok jelentését.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×