eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A római Bárka-szökőkút vizével hűsíti magát egy nő 2023. július 17-én, amikor hőhullám uralja Olaszországot, a fővárosban a legmagasabb hőmérséklet eléri a 38-41 Celsius-fokot.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Giuseppe Lami

A hőség miatt bezárják a kormányhivatalokat és az iskolákat Iránban

Az iráni kormány kétnapos országos munkaszüneti napot rendelt el a perzselő forróság miatt, miután a hőmérséklet helyenként elérte az 50 Celsius-fokot - jelentette az IRNA iráni állami hírügynökség.

Ali Bahadori Dzsahromi iráni kormányszóvivő közlése szerint azt követően született döntés a kormányhivatalok, bankok és iskolák szerdai és csütörtöki bezárásáról, hogy az egészségügyi minisztérium a hőség miatt a hőkimerüléses esetek lehetséges növekedésére figyelmeztetett az országban.

Az elmúlt napokban az iráni településeken 40 Celsius-fok körüli hőmérsékletet mértek. Teheránban 38 Celsius-fokos kánikula volt kedden, az előrejelzések szerint pedig a következő három napban 39 Celsius-fokos hőmérséklet várható a fővárosban.

Az ország délnyugati részén fekvő Ahvazban,

az olajban gazdag Huzesztán tartomány székhelyén kedden 50 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet.

Itt mérték 2022-ben az eddigi legforróbb napot Iránban, akkor 53 Celsius-fok volt.

Az eddigi legforróbb nap a világon a mérések kezdete óta feltehetően július 4. volt, amikor a globális átlaghőmérséklet elérte a 17,18 Celsius-fokot, megdöntve ezzel az előző napra, július 3-ra rögzített, 17,01 Celsius-fokos rekordot.

A Földön valaha regisztrált legmagasabb hőmérséklet rekordját az amerikai Kalifornia államban fekvő Halál-völgy tartja, ahol 1913-ban 56,7 Celsius fokot mértek.

Fotónk Olaszországban, az ottani hőség idején készült.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×