eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Ryanair Boeing 737-8AS takes off from PRG Airport
Nyitókép: RafalSzmidt/Getty Images

Újabb pilótasztrájk a Ryanairnél

Ismét sztrájkot hirdettek a Ryanair fapados légitársaság brüsszeli pilótái a hétvégére, emiatt a charleroi-i repülőtéren több járatot is törölni fognak - írta az RTBF hírportál csütörtökön a Charleroi repülőtérre hivatkozva.

A sztrájk nem érinti a Magyarországról induló vagy a Magyarországra érkező járatokat, de az átszállásoknál lehet gond.

Az ír légitársaság pilótái legutóbb a július 15-16-i hétvégén tartottak munkabeszüntetést, akkor az több mint száz járatot érintett.

A pilóták továbbra is azt követelik a légitársaságtól, hogy állítsa vissza fizetésüket, a koronavírus-járvány előtti szintre, mivel akkor a vállalat úgy döntött, hogy 20 százalékkal csökkenti a bérezésüket. A cég azóta ismét nyereséget termel, de a kért intézkedéseket továbbra sem hajtotta végre. A sztrájk további oka, hogy a Ryanair októbertől fel kívánja mondani valamennyi Belgiumban állomásó pilótája munka- és pihenési rendjét garantáló kollektív szerződést, annak ellenére, hogy ez törvényellenes.

A magánszektorbeli alkalmazottak nemzeti szakszervezete arról számolt be, hogy a Ryanair vezetősége nem foglalkozott a pilóták aggodalmaival, és a "tisztelet teljes hiányát" mutatta velük szembe. A pilóták képviselői és a vállalat között több találkozót is tartott, eredménytelenül.

A Ryanair Zaventemben is üzemeltet járatokat, de nem Belgiumban állomásozó repülőgépekkel. A légitársaság vezetősége tavaly ősszel úgy döntött, hogy bezárja brüsszeli bázisát, mert a fővárosi repülőtéren túl magasnak ítélték a viteldíjakat.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×