eur:
396.3
usd:
369.98
bux:
70499.37
2024. június 25. kedd Vilmos
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
A man stands in a prison cell by a barred window, his head in his hand.
Nyitókép: Bartle_Halpin/Getty Images

Külföldieket végeztek ki Kuvaitban

Öt embert, köztük az Iszlám Állam terrorszervezet által 2015-ben elkövetett terrortámadás egyik felelősét is kivégezték Kuvaitban - közölte a közel-keleti ország ügyészsége.

A halálbüntetések végrehajtása nem túl gyakori Kuvaitban: noha legutóbb novemberben végeztek ki hét embert, azelőtt 2017-ben volt rá példa.

Az elítélteket a közlés szerint felakasztották az ország központi börtönében.

Egyikük annak a 2015-ös robbantásos terrortámadásnak az elkövetője volt, amely 27 halálos áldozattal járt egy síita mecsetben, és amelyet az Iszlám Állam magára vállalt.

Három társát gyilkosságért elítéltek el, köztük egy egyiptomi állampolgárt. Az ötödik elítélt kábítószer-kereskedelemért kapta a legsúlyosabb büntetést, ő Srí Lankáról származott.

A szóban forgó terrortámadás idején az Iszlám Állam mind Szíriában, mind a Kuvaittal szomszédos Irakban jelentős területeket tartott az irányítása alatt. A robbantás két évtizedes békés időszakot szakított meg az országban. A terrorszervezet célja az volt, hogy egymásnak uszítsa a síita és a szunnita muszlimokat, ám a támadás épp az ellenkezőjét váltotta ki: a tragédiát határozottan elítélték az országban, sőt a kuvaiti társadalomban újraéledt az addig szunnyadó nemzeti szolidaritás is, amely még Szaddám Huszein iraki diktátor 1990-es kuvaiti inváziója során sem volt tapasztalható. Az Iszlám Államot azóta kiűzték az érintett régiók nagy részérből, a terrorszervezet azonban továbbra is támadásokat hajt végre, jellemzően Szíria és Irak területén.

Címlapról ajánljuk

Csoboth Róbert fiáról, Kevinről: erre a gólra vártam tőle 18 éven keresztül

Csoboth Kevin soha nem fogja tudni azt mondani, hogy én mint szülő nem tettem érte meg mindent – mondta az InfoRádióban az édesapa. Csoboth Róbert beszélt fia pályafutásának kezdetéről, a nehézségekről és arról is, hogy a skótok elleni gól milyen kapukat nyithat meg előtte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Szakíthat Oroszország az egyik legszorosabb szövetségesével, súlyos tisztogatások zajlanak Ukrajnában – Ukrajnai háborús híreink kedden

Szakíthat Oroszország az egyik legszorosabb szövetségesével, súlyos tisztogatások zajlanak Ukrajnában – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az oroszok hagyományosan nagyon szoros kapcsolatot ápolnak a Balkánon fekvő Szerbiával, most azonban távolodni látszik egymástól a két ország. Bohdan Krotevics, az Ukrán Nemzeti Gárda őrnagya, az Azov-dandár megbízott parancsnoka egy hosszú Telegram-posztban kelt ki egy ukrán tábornok ellen, aki – állítása szerint – sokkal több ukrán katona halálát okozta, mint az orosz tábornokok. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn aztán leváltotta Jurij Szodolt, az ukrán egyesített erők parancsnokát. Az államfő ezen kívül kérte az államvédelmi testületek megtisztítását, miután egyre aggasztóbb vádakat fogalmaztak meg a szervezetek néhány tagja ellen – írja a The Guardian. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×