eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által 2022. október 11-én közreadott képen Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára (k) részt vesz a Rjonfo Üvegház Farm átadásán az ország keleti részén fekvő Hamdzsu megyében október 10-én. Az átadásra a Munkapárt 77 évvel ezelőtti megalapításának évfordulója alkalmából rendezett ünnepség részeként került sor.
Nyitókép: MTI/AP/KCNA/KNS

Az oroszok elmentek Észak-Koreába ünnepelni

Észak-Koreába utazott Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter katonai küldöttség élén a koreai háború lezárásának 70. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségsorozatra - közölte a moszkvai védelmi tárca a Telegramon.

Észak-Korea "a szülőföldet felszabadító háborúban kivívott győzelem napjának" tartja július 27-ét, az 1950-53-as koreai háborút lezáró fegyverszüneti egyezmény aláírásának napját, és minden évben nagyszabású rendezvényeket tart ennek alkalmából.

Szergej Sojgu három napot tölt az országban.

Sojgu phenjani látogatása az orosz-észak-koreai katonai együttműködés megerősítését szolgálja, és fontos lépés a kétoldalú kapcsolatok fejlődése útján - hangsúlyozta az orosz védelmi minisztérium.

Az Egyesült Államok azzal gyanúsítja Észak-Koreát, hogy fegyverekkel támogatja Oroszországot az ukrajnai háborúban.

Észak-Korea nukleáris és rakétaprogramja miatt nemzetközileg elszigetelt helyzetben van, csak Kínával és Oroszországgal tart fenn szorosabb kapcsolatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×