eur:
387.84
usd:
358.27
bux:
66185.37
2024. február 23. péntek Alfréd
Brisbane, 2017. július 23.A Ronald Reagan nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó több mint 3000 matrózzal és 1500 fős repülőszemélyzettel a fedélzetén az ausztráliai Brisbane kikötőjébe érkezik 2017. július 23-án, hogy részt vegyen a Talisman Saber 2017 (Talizmán Kar 2017) fedőnevű hadgyakorlaton. (MTI/EPA/Darren England)
Nyitókép: MTI/EPA/Darren England

Fegyverek ropognak Ausztrália partjainál

Többnemzetiségű hadgyakorlat kezdődött Ausztráliában pénteken mintegy 30 ezer katona részvételével, miközben Kína egyre jobban terjeszkedik az indo-csendes-óceáni térségben.

A kétévente felváltva, ausztrál vagy amerikai vezetéssel megrendezett kéthetes nagyszabású Talisman Saber hadgyakorlat célja az operatív együttműködés javítása és a fegyveres erők közötti együttműködés erősítése. A hadgyakorlatot 2005-től, minden páratlan évbe tartják.

Az Ausztrália különböző helyszínein zajló szárazföldi és légi gyakorlatokban Ausztrálián és az Egyesült Államokon kívül Kanada, a Fidzsi-szigetek, Franciaország, Németország, Indonézia, Japán, Új-Zéland, Pápua Új-Guinea, a Koreai Köztársaság, Tonga és Nagy-Britannia erői vesznek részt. Megfigyelőként jelen vannak a Fülöp-szigetek, Szingapúr és Thaiföld képviselői.

Németország 210 ejtőernyős és tengerészgyalogossal először vesz részt a hadgyakorlaton.

Címlapról ajánljuk
Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

A kormánypártok Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelölik köztársasági elnöknek. Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő, az LMP korábbi frakcióvezetője az államfőjelölt kiválasztásának a szempontjairól, a leendő elnök erényeiről és hiányosságairól, valamint a nemzet egységének a kifejezéséről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×