eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Videófelvételről készített kép Jevgenyij Prigozsinról, a Wagner-csoport nevű orosz zsoldoshadsereg alapítójáról Rosztov-na-Donuban 2023. június 24-én. Katonai konfrontációvá fajult a Prigozsin vezette Wagner-csoport és az orosz védelmi minisztérium viszálya. A magánhadsereg egységei legalább két helyszínen átléptek a megszállt ukrajnai térségekből Oroszország területére, és biztonsági szempontból kulcsfontosságú létesítményeket foglaltak el.
Nyitókép: MTI/AP/Prigozsin sajtószolgálata

Úgy tűnik, előkerült Jevgenyij Prigozsin - videó

A Wagner zsoldoscsapat vezérének hollétéről a zendülés leverése óta nincs biztos értesülés.

Most a Twitteren jelent meg egy videó, amelyben egy férfi üdvözli Fehéroroszországban a Wagner katonáit. A felvétel sötétben készült, ezért csak homályosan látni a beszélőt. Hangja viszont kétségtelenül emlékeztet Prigozsinra.

A videót megosztó blogger azt állítja, hogy a képeken a zsoldosvezér szerepel, és a felvétel Fehéroroszországban készült. Azt tisztán hallani, hogy az állítólagos Prigozsin üdvözli a zsoldosokat Fehéroroszországban és azt mondja nekik, hogy most egy darabig itt maradnak, később pedig majd Afrikába mennek.

Sőt, a továbbiakban arról is beszél, hogy még Ukrajnába is visszatérhetnek. De csak akkor, ha biztosak lesznek abban, hogy nem éri őket több megaláztatás.

A felvétel alapján azonban nem lehet biztosan állítani, hogy valóban Jevgenyij Prigozsinnal készül,t és azt sem lehet megmondani, mikor, illetve hol vehették fel a videót.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×