eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Elszáradt gombák egy korhadt fatörzsön a Medves-fennsíkon, Salgótarján Rónabánya településrészének közelében 2016. november 11-én.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Súlyos bírság vár az ukrán menekültek egy részére

Kellemetlen meglepetések várják azokat az ukrán állampolgárokat Lengyelországban, akik az odahaza megszokott módon viselkednek és nincsenek tekintettel az idegen ország törvényeire - írja a progroshi.news.

Azok a menekültek például, akik az Ukrajnában megszokott módon mennek az erdőkbe gombát vagy gyümölcsöket, gyógynövényeket gyűjteni akár 46 ezer hrivnyát meghaladó összegű bírságot is „begyűjthetnek” - írja a Kárpáthír.

Lengyelországban ugyanis hatósági engedély szükséges az ilyen erdei tevékenységhez. Már amennyiben ezt természetvédelmi területen folytatják.

Nem szabad olyan bogyók gyűjtéséhez szolgáló segédeszközöket használni, amilyenekkel odahaza szabadon ügyködhettek az erdők látogatói.

A lengyel hatóság azokat a szülőket is megbünteti, akik felügyelet nélkül hagyják 7 évesnél kisebb gyermeküket, ha alkoholt fogyasztanak a kiskorúak jelenlétében. 16 540 hrivnyának (150 ezer forint) megfelelő pénzbírság szabható ki azokra, akik az úttesten, a vasúti sínek mentén vagy a kerékpárutakon sétálgatnak a gyermekükkel.

Ha pedig úgy mennek ki közterületre a kutyájukkal, hogy az nem visel szájkosarat 4132 hrivnyát (37 ezer forint) érő bírságra számíthatnak.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×