eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Kamp-Lintfort, 2018. július 27.39 Celsius-fokot mutat a hőmérő higanyszála egy almafa mellett az Észak-Rajna-Vesztfália tartománybeli Kamp-Lintfortban 2018. július 27-én. A német meteorológiai szolgálat, a DWD hőségriadót rendelt el az ország nagy részében. (MTI/EPA/Sascha Steinbach)
Nyitókép: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Nyaralók figyelem, Olaszországra kiadták a vörös kódot

Bologna és Ferrara városában, valamint a dél-olaszországi szigeteken szerdán tetőzik a hőhullám, amely miatt a vendéglátásban és a gyárakban is csökkentették a munkaidőt.

A Kharónról, az antik görög mitológia alvilági révészéről elnevezett hőhullám Rómában is érezteti hatását, bár a hőmérséklet nem haladja meg a 37 és 39 Celsius-fok közötti értéket. A vöröskereszt korábbi harminc segélypontjának számát hatra csökkentették, melyeken palackozott vizet osztanak és segítenek a rosszul levőknek.

A hőség szerda délután többek között Bolognában és Ferrarában tetőzik, de 23 városban és térségében a legmagasabb, vörös színű hőriadó van továbbra is érvényben. Negyvenhat fokos hőmérsékletet jelentenek Szicília és Szardínia több pontjáról.

A Nápoly közeli Pomigliano d'Arco autógyárában csökkentették a délutáni turnust: a munkásokat hazaengedik 16 órától az üzemben - a klímaberendezések ellenére - elért túl magas hőmérséklet miatt.

Az éttermek konyháiban is igyekeznek egymást váltani a szakácsok, vagy hosszabb szüneteket tartani, ami viszont a kiszolgálást lassítja.

A munkahelyeken és lakásokban a hűtőberendezések segítenek: az energiaszolgáltatói adatok szerint kedden 58,67 gigawatt értékkel megdőlt az idei fogyasztási rekord.

Csütörtöktől az ország középső és déli részén marad a 40 fok körüli hőség, az északi térségekben azonban csökken a hőmérséklet és viharok várhatók.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×