eur:
389.45
usd:
364.63
bux:
68057.59
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Orosz tüzérségi támadásban súlyosan megrongálódott lakóháznál tűzoltó a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő, az oroszoktól a közelmúltban visszafoglalt városban, Limanban 2022. november 7-én.
Nyitókép: Andrij Andrijenko

Több civil halottja is van a Limant ért orosz támadásnak

Egy lakóépületet és egy nyomdát találtak el a rakéták.

Orosz támadás érte a kelet-ukrajnai Limant szombaton, legalább nyolcan meghaltak és 13-an megsebesültek - közölte az ukrán belügyminisztérium és Pavlo Kirilenko, Donyeck megye ukrán kormányzója.

A csapások egy lakóépületet és egy nyomdai komplexumot értek. Mindkettőben tűz is keletkezett, de már sikerült eloltani - tette hozzá közleményében a tárca.

Liman fontos vasúti csomópont, a háború kezdete után négy hónappal orosz kézre került, de tavaly ősszel az ukrán hadsereg visszafoglalta. Az elmúlt napokban ukrán részről többször közölték, hogy újabb orosz offenzíva indult a térségben.

Oroszország Ukrajna ellen tavaly februárban indított háborúja az 500. napnál tartott szombaton. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a közösségi oldalán videót tett közzé, amelyben méltatta az ukrán hadsereg és lakosság bátorságát, és több konkrét harci sikerre visszaemlékezett.

Zelenszkij szombaton a fekete-tengeri Kígyó-szigetre utazott. A kis sziklás sziget jelképessé vált, amióta a háború első napján az ukrán gárdisták megtagadták, hogy megadják magukat az orosz hadseregnek.

Az orosz hírszerzés szombaton arról számolt be, hogy az orosz ellenőrzés alatt álló, dél-ukrajnai területen fekvő Oleskij város ellen intézett éjszakai ukrán támadásban két ember meghalt. A TASZSZ orosz állami hírügynökség által idézett helyi mentőszolgálatok szerint többtucatnyi tüzérségi lövedéket lőtt ki az ukrán hadsereg a városra és a szomszédos településekre.

Az ukrán védelmi minisztérium hírszerző szolgálata szombaton arról számolt be, hogy az orosz hadsereg továbbra is aknákat helyez el a dél-ukrajnai zaporizzsjai atomerőműben és a létesítmény területén található épületekben. A Nemzetközi Atomenergia-Ügynökség (NAÜ) a héten a korábbinál szélesebb körű hozzáférést követelt az atomerőmű létesítményeihez, hogy ellenőrizhesse az orosz elaknásítással kapcsolatos ukrán vádakat.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×