eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 3. vasárnap Ferenc, Olívia
Nyitókép: Pixabay

Tudott a Fehér Ház a titkos orosz–amerikai tárgyalásokról

A Biden-adminisztráció nem hagyta jóvá, de nem is ellenezte az ukrajnai háborúval kapcsolatos titkos és nem hivatalos amerikai–orosz béketárgyalásokat.

Az NBC több névtelen forrásra hivatkozva arról adott hírt, hogy korábbi magas rangú amerikai nemzetbiztonsági tisztviselők egy csoportja titkos megbeszéléseket folytatott magas rangú orosz tisztviselőkkel, mások mellett Szergej Lavrov külügyminiszterrel az ukrajnai háború lezárásáról. Az amerikai hírcsatorna szerint a megbeszélések a Biden-adminisztráció tudtával, de nem a vezetésével történtek.

A Fehér Ház és az Egyesült Államok külügyminisztériuma a hírre reagálva azt közölte, hogy Joe Biden elnök nem hagyta jóvá, de nem is ellenezte ezeket az ukrajnai háború békés lezárásával kapcsolatos titkos találkozókat.

A Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője, John Kirby pedig azt mondta a CBS-nek, hogy tudtak a nem hivatalos megbeszélésekről, de hangsúlyozta, ezeket a tanácskozásokat nem a Fehér Ház kezdeményezte, azokat nem támogatták semmilyen módon – írja a 24.hu a brit The Guardianra hivatkozva.

Az NBC szerint az nem világos, hogy a Pentagon egykori tisztviselőit is magában foglaló amerikai delegáció milyen gyakran folytatott megbeszéléseket a Kremlhez közel álló prominensekkel. Állítólag az egyik amerikai tisztviselő még Oroszországba is elutazott, de azt nem tudni, hogy ott kivel találkozott.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×