eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: OcaenGate

Minden tevékenységét felfüggesztette a Titant üzemeltető OceanGate

Felfüggesztette minden kutatási és kereskedelmi tevékenységét az Oceangate, a Titanic roncsa közelében szerencsétlenül járt Titan turisztikai búvárhajó üzemeltetője - közölte csütörtökön honlapján a mélytengeri kutató- és turisztikai vállalat, ám további részletekkel nem szolgáltak.

Az amerikai és kanadai hatóságok jelenleg is vizsgálják a merülőhajó június 18-án bekövetkezett balesetének okát, amelynek következtében a fedelzeten tartózkodó mind az öt ember meghalt.

A Titan roncsait június 22-én találta meg egy, a felszínről irányítható kanadai mélytengeri kutatóeszköz a tenger fenekén, csaknem 4 ezer méteres mélységben, mintegy 500 méterre a Titanic roncsaitól.

A Pentagon egyik illetékesének közlése szerint a haditengerészet szigorúan titkos tengerakusztikai berendezése az eltűnés napján feltehetően robbanásból, illetve összeroppanásból eredő hangot észlelt.

A Titant elvileg 4000 méteres merülési mélységre tervezték, ugyanakkor az elmúlt hetek tudósításai szerint több biztonsági kifogás is felmerült vele szemben.

A szerencsétlenül járt merülőhajón öten tartózkodtak, akik közelről szerették volna megnézni az 1912-ben elsüllyedt Titanic roncsait. Az áldozatok között volt Stockton Rush, az OceanGate vállalat alapító elnök-vezérigazgatója, Hamish Harding brit üzletember, Paul-Henry Nargeolet francia Titanic-kutató, valamint Shahzada Dawood, vállalkozó, Pakisztán egyik leggazdagabb embere és fia, Suleman.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 15:46
×
×
×
×