eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Petr Pavel cseh és Zuzana Caputová szlovák államfővel közösen tartott sajtóértekezleten a megbeszélésüket követően Kijevben 2023. április 28-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Ukrán elnök: Oroszország gyengesége nyilvánvalóvá vált

Oroszország gyengesége nyilvánvalóvá vált - reagált szombaton Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arra, hogy nyílt fegyveres konfliktus alakult ki a Wagner katonai magánvállalat és az orosz hadvezetés között.

A Telegram üzenetküldő szolgáltatáson közzétett üzenetében az ukrán elnök azt írta: ez "totális gyengeség".

"Minél tovább tartja Oroszország katonáit és zsoldosait a mi földünkön, annál nagyobb káoszt és fájdalmat, és annál több problémát okoz magának később" - írta az ukrán elnök.

Az oroszországi eseményekhez fűzött első reagálásában Volodimir Zelenszkij Vlagyimir Putyin orosz elnökre utalva megjegyezte, hogy "önmagát pusztítja el, aki a gonosz útját választja". Putyin szerinte "emberei százezreit küldi a háborúba, hogy végül elbarikádozza magát Moszkva térségében, hogy megvédje magát azoktól, akiket saját maga fegyverzett fel".

"Oroszország gyengesége nyilvánvaló. Totális gyengeség" - vélte az ukrán elnök a közösségi portálokon közzétett üzenetében. "Ugyanúgy nyilvánvaló, hogy Ukrajna képes megvédelmezni Európát az orosz gonosztól és káosztól" - tette hozzá.

"Oroszország a propagandát használta gyengesége és kormánya ostobasága leplezésére. Most már akkora a káosz, hogy senki sem tud hazudni a kérdésben" - tette hozzá Volodimir Zelenszkij.

A Vlagyimir Putyin beszédében az 1917. évi bolsevik forradalomra tett megjegyzésre utalva az ukrán elnök leszögezte: az Oroszországi Föderáció jelenlegi irányvonala kizárólag hasonló kilátásokhoz vezethet, mint a bolsevik forradalom.

"Megőrizzük az erőnket, az egységünket" - zárta üzenetét Volodimir Zelenszkij.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Odacsaptak a nagy fémtőzsdéknek az amerikaiak és a britek, ami az oroszoknak fájhat

Odacsaptak a nagy fémtőzsdéknek az amerikaiak és a britek, ami az oroszoknak fájhat

Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság kormánya péntek éjjel kemény oroszellenes szankciós lépésről döntött: nem fogadhat be új kontraktusokat Oroszországból származó alumíniumra, rézre és nikkelre a világ két legnagyobb fémpiaca, a Londoni Fémtőzsde (London Metal Exchange, LME) és a származtatott árutőzsdei termékeket forgalmazó Chicago Mercantile Exchange (CME).

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×