eur:
390.27
usd:
359.54
bux:
73622.19
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Nyitókép: Pexels

11 éves brit kislányt ölt meg egy szomszéd Franciaországban

A gyermek szülei is lövést kaptak a család Saint-Herbot in Brittany-ben található villájának kertjében.

A Thornon-család már öt éve a nyugat-franciaországi kis faluban élt, ahol éppen a kertben sütögettek, gyermekeik pedig együtt játszottak, amikor szombat délelőtt 10 órakor körül fegyveres jelent meg náluk és több lövést adott le - írja a The Guardian.

A 11 éves Solenne Thornon, akik testvérével hintázott, azonnal meghalt.

Apját, az 52 éves Adrient fejsérüléssel szállították kórházba, állapota kritikus.

A lányok édesanyja, a 49 éves Rachel fején és hátán kapott lövést, de nincsen életveszélyben.

A családból egyedül a nyolcéves Céleste úszta meg sérülés nélkül a támadást: a szomszédba futott segítséget kérni.

A lövöldözéssel egy szintén ebben a faluban élő 71 éves hollandot gyanúsítanak, akit letartóztattak, és feleségét is kihallgatták. A brit média szerint a család és a holland férfi közt egy, a kettejük háza közti földdarab miatt volt vita.

A gyermekgyilkosság és a gyilkossági kísérlet ügyében megindult a nyomozás, a holland férfi a vádak szerint váratlanul jelent meg a kertben, majd kezdett el lövöldözni.

Marguerite Bleuzen polgármester szerint a támadás egy három évre visszanyúló, a szomszédok közötti "telek- és zajvitához" kapcsolódik.

"Jól ismertük a családot. Minden évben van falunap, ők mindig eljöttek. Érthetetlen, hogy egy gyermeknek meg kellett halnia. Senki sem érti, hogy történhetett ez" - mondta a megdöbbent Bleuzen.

Egy szomszéd az újságíróknak azt mondta, amikor zajt hallottak, azt hitték, valaki petárdázik, de ezt követően a család legkisebb gyermeke odarohant hozzájuk azt kiabálva, hogy testvére halott.

"Odamentünk, és láttuk, hogy a lány halott, az apja és az anyja pedig megsérült" - mondta a szomszéd.

Egy másik falubeli lakos szerint a szomszédok panaszkodtak a zaj miatt, de a család nem csapott nagyobb zajt, mint bárki más.

Címlapról ajánljuk
Ötgólos győzelemmel indította a Ferencváros a nemzetközi kupaszezonját

Ötgólos győzelemmel indította a Ferencváros a nemzetközi kupaszezonját

A Ferencváros 5-0-s győzelmet aratott a labdarúgó Bajnokok Ligája 2024–2025-ös selejtezőjének második fordulójában a walesi The New Saints ellen. A visszavágót jövő kedden rendezik, de nagy biztonsággal már kijelenthető: a Fradi ezzel a sikerrel elérte, hogy ősszel valamelyik kupasorozat főtábláján biztosan szerepeljen.

A kőolajtranzit-tilalom miatt akár fel is függeszthetik Ukrajna uniós társulási szerződését

Magyarország és Szlovákia először egy konzultációs eljárás, utána pedig egy választott bíróság döntésében bízhat, ha ismét Ukrajnán keresztül akar kapni orosz kőolajat – mondta az InfoRádióban Tóth Norbert nemzetközi jogász.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×