eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
black pistol and cartridges on a brown wooden background
Nyitókép: SolidMaks/Getty Images

Kétszer lőtt rá egyéves testvérére egy hatéves fiú

Az arcon és vállon lőtt kisded életben van.

A hatéves detroiti fiú véletlenül talált rá arra a fegyverre, amellyel meglőtte testvérét. A városi rendőrség szerint túl gyakran következnek be ehhez a lövöldözéshez hasonló esetek - írja az amerikai NBC News.

Charles Fitzgerald, a detroiti rendőrfőnök helyettese szerint hiába beszélnek annyit arról, hogy biztonságos helyen kell tartani a lőfegyvereket, mégis bekövetkeznek ilyen esetek.

Az egyéves gyermek éppen egy ugrálóvárban játszott, amikor bátyja kezébe félautomata fegyver került helyi idő szerint szerda este 7 óra 40 perckor.

A gyermek édesanyja nem volt otthon, egy, az utcában lakó rokonához ment át. Az édesapa más gyerekekkel és a kicsik nagybátyjával együtt a kertben javította a kerítést.

Az ügyben nem tartóztattak le senkit, de zajlik a nyomozás. Fitzgerald úgy fogalmazott: hatalmas szerencse kellett ahhoz, hogy az egyéves gyermek, akit az arcán és a vállán talált el testvére, túlélje az esetet.

Áprilisban Michigan állam kormányzója, Gretchen Whitmer aláírta azt a törvényjavaslatot, amely előírja, hogy a fegyvereket el kell zárni, ha feltételezhető, hogy gyermek van jelen azok környezetében.

Mindez két hónappal azután történt, hogy egy fegyveres három embert ölt meg a Michigani Állami Egyetemen, és mintegy 16 hónappal azután, hogy egy 15 éves középiskolás diák négy emberrel végzett. Whitmer hivatala mindkét lövöldözésre hivatkozva fogadta el a javaslatot.

Az Everytown for Gun Safety, a fegyverekkel kapcsolatos törvények szigorítását követelő érdekvédelmi szervezet adatbázisa szerint idén már legalább 128, gyerekek által elkövetett, nem szándékos lövöldözés történt az Egyesült Államokban. Ezeknek 54 halálos áldozata volt.

Címlapról ajánljuk
Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Történelmi triplázás: a Valter Attilát a soraiban tudó Jumbo-Visma a Giro és a Tour után a Vueltát is behúzta idén, ráadásul egyéniben a dobogó mindhárom fokára a holland csapat kerekesei állhattak fel. Eisenkrammer Károlyt, a Tour de Hongrie főszervezőjét kérdeztük arról, hogy a magyarnak milyen kilátásai vannak így.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×