eur:
392.89
usd:
366.01
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
black pistol and cartridges on a brown wooden background
Nyitókép: SolidMaks/Getty Images

Kétszer lőtt rá egyéves testvérére egy hatéves fiú

Az arcon és vállon lőtt kisded életben van.

A hatéves detroiti fiú véletlenül talált rá arra a fegyverre, amellyel meglőtte testvérét. A városi rendőrség szerint túl gyakran következnek be ehhez a lövöldözéshez hasonló esetek - írja az amerikai NBC News.

Charles Fitzgerald, a detroiti rendőrfőnök helyettese szerint hiába beszélnek annyit arról, hogy biztonságos helyen kell tartani a lőfegyvereket, mégis bekövetkeznek ilyen esetek.

Az egyéves gyermek éppen egy ugrálóvárban játszott, amikor bátyja kezébe félautomata fegyver került helyi idő szerint szerda este 7 óra 40 perckor.

A gyermek édesanyja nem volt otthon, egy, az utcában lakó rokonához ment át. Az édesapa más gyerekekkel és a kicsik nagybátyjával együtt a kertben javította a kerítést.

Az ügyben nem tartóztattak le senkit, de zajlik a nyomozás. Fitzgerald úgy fogalmazott: hatalmas szerencse kellett ahhoz, hogy az egyéves gyermek, akit az arcán és a vállán talált el testvére, túlélje az esetet.

Áprilisban Michigan állam kormányzója, Gretchen Whitmer aláírta azt a törvényjavaslatot, amely előírja, hogy a fegyvereket el kell zárni, ha feltételezhető, hogy gyermek van jelen azok környezetében.

Mindez két hónappal azután történt, hogy egy fegyveres három embert ölt meg a Michigani Állami Egyetemen, és mintegy 16 hónappal azután, hogy egy 15 éves középiskolás diák négy emberrel végzett. Whitmer hivatala mindkét lövöldözésre hivatkozva fogadta el a javaslatot.

Az Everytown for Gun Safety, a fegyverekkel kapcsolatos törvények szigorítását követelő érdekvédelmi szervezet adatbázisa szerint idén már legalább 128, gyerekek által elkövetett, nem szándékos lövöldözés történt az Egyesült Államokban. Ezeknek 54 halálos áldozata volt.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Egyhetes csúcsára ért a forint

Egyhetes csúcsára ért a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 18:44
2024. április 25. 17:02
×
×
×
×