eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Johannesburg, 2017. december 18.Cyril Ramaphosa, a Dél-afrikai Köztársaság alelnöke, miután megválasztották a kormányzó Afrikai Nemzeti Kongresszus (ANC) párt új vezetőjévé Johannesburgban 2017. december 18-án. Ramaphosa elnökjelöltként az általános várakozás szerint a 2019-es elnökválasztás nyomán Jacob Zuma jelenlegi államfő utóda lehet. (MTI/EPA/Cornell Tukiri)
Nyitókép: (MTI/EPA/Cornell Tukiri

Afrikából hívták Putyint

Az afrikai országok vezetőinek közelgő oroszországi és ukrajnai békemissziójáról tárgyalt telefonon Cyril Ramaphosa, a Dél-afrikai Köztársaság elnöke és Vlagyimir Putyin orosz elnök – közölte a dél-afrikai elnöki hivatal.

A közlemény szerint „Putyin elnök üdvözölte az afrikai államfők kezdeményezését, és kifejezte óhaját a békemisszió fogadására”.

A Putyin és Ramaphosa közötti szerdai telefonbeszélgetésben szóba került az Oroszország–Afrika-csúcstalálkozó is, amelyet a tervek szerint július végén tartanak Szentpéterváron.

A dél-afrikai elnök korábban azt mondta, hogy országa „nem elkötelezett” az ukrajnai háború kérdésében, illetve nem részesíti előnyben Oroszországot.

Ramaphosa májusban jelentette be, hogy Oroszország és Ukrajna vezetői készek találkozni az afrikai országok vezetőivel, illetve megvitatni a folyamatban lévő konfliktus lehetséges dél-afrikai béketervét, ami Egyiptom, Szenegál, Zambia, Uganda és a Kongói Köztársaság vezetői támogatnak.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×