eur:
390.36
usd:
368.53
bux:
55356.93
2023. szeptember 26. kedd Jusztina, Pál
Megsemmisült tetőszerkezet egy lakóházat ért orosz légitámadás után Kijevben a 2023. május 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Kegyetlen reggelre ébred Kijev

Az ukrán légierő több mint 40, Kijev felé tartó orosz légi eszközt, köztük drónokat és rakétákat semmisített meg hétfőre virradóra az ukrán főváros katonai adminisztrációjának Telegramon közzétett bejegyzése szerint.

"A légvédelmünk működik" - fogalmazott Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere, és a Telegramon azt közölte, az éjszaka több robbanás is megrázta a fővárost.

Szerhij Popko, a helyi polgári és katonai közigazgatás vezetője szerint az állandó támadásokkal "az ellenség pszichológiai nyomás alatt akarja tartani a lakosságot".

A tájékoztatás szerint a támadást a többi között Tu-95MSZ stratégiai bombázókkal és robbanószerkezetekkel felszerelt drónokkal hajtották végre.

Kijevet májusban rendszeresen érték orosz támadások, a mostani pedig már a 15. ilyen művelet a főváros ellen.

Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 25. 21:40
×
×
×
×