eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
A rendkívüli helyzetek ukrán minisztériuma által közreadott képen az ukrán légvédelem által lelőtt orosz rakéta maradványai okozta tüzet oltja egy tűzoltó egy Kijev elleni orosz rakétatámadás után, a 2023. május 16-ra virradó éjszaka.
Nyitókép: -

Megint éjjel bombázták Kijevet az oroszok

Egy ember meghalt a "masszív" támadásban - jelentette be vasárnap Vitalij Klicsko, az ukrán főváros polgármestere.

Az orosz erők újabb éjszakai támadást intéztek Kijev ellen, egy ember meghalt a "masszív" támadásban - jelentette be vasárnap Vitalij Klicsko, az ukrán főváros polgármestere.

A Telegram üzenetküldő alkalmazásán az írta, hogy "a főváros Szolomjanszkij kerületében, egy benzinkút közelében becsapódó dróntörmelék miatt egy 35 éves nő kórházba került, egy 41 éves férfi pedig meghalt". A polgármester korábban arról számolt be, hogy a kijevi légvédelem "több mint 20, a város felé tartó drónt" megsemmisített.

Klicsko "tömegesnek" nevezte a mostani támadást, és felszólította a lakosságot, hogy maradjon védett helyen, egyben figyelmeztetett a Kijevre "egyszerre több irányból" érkező újabb drónhullámokra. Hozzátette, hogy tűz ütött ki egy vállalat telephelyén a Holoszijivszkij kerületben.

A városi elöljáró arról is beszámolt, hogy nem sokkal - hely idő szerint - hajnali két óra után hallatszottak az első robbanások, amelyek később folytatódtak.

A főváros katonai közigazgatásának tisztviselői vasárnap a Telegram-üzenetükben azt írták, hogy

több mint 40 drónt lőttek le Kijev légterében.

Kijevet májusban rendszeresen érték támadások. Pénteken a helyi polgári és katonai közigazgatás vezetője, Szerhij Popko azt mondta, hogy a fővárost a hónap eleje óta 13 esetben támadták éjszaka.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat esti kijevi videóközvetítésében megköszönte a szövetséges Németországnak, Finnországnak, Kanadának és Izlandnak a friss fegyverszállításokat.

A támogatás segíti Ukrajna légvédelmét és általános védelmi képességét az orosz terror ellen - mondta.

Egyúttal még keményebb szankciókat jelentett be Oroszország ellen, hogy véget vessen az ország Ukrajna elleni háborújának. "Ma egy újabb szankciók napja van" - mondta az elnök. Kétszázhúsz vállalatot és 51 embert vett fel arra a listára, amely a büntetőintézkedések körébe tartozókat tartalmazza. Ezen fegyvergyártó cégek, "a háborút kiszolgáló vállalkozások" vannak. Nem mindegyikük működik orosz földön, mondta, de mindegyikükre nemzetközi nyomást fognak gyakorolni.

Az ukrán hatóságok adatokat gyűjtenek azokról, akik támogatták Oroszország háborúját, és globális szinten kampányolnak a megbüntetésükért - mondta.

Az ukrán államfő a továbbiakban köszönetet mondott Japánnak, amely a héten szintén újabb szankciócsomagot bocsátott ki Oroszország ellen.

Több drón próbálta megközelíteni vasárnapra virradóra az oroszországi Krasznodar területen az Ilszkij olajfinomítót. Mindegyiket megsemmisítették, az üzem infrastruktúrája nem sérült meg és személyi sérülés sem történt - jelentették vasárnap a régió operatív parancsnokságának távirati csatornáján. A finomító területét május 4-én és 5-én már érte dróntámadás - közölték korábban a katasztrófavédelmi szolgálatok. Akkor a keletkezett tüzeket eloltották. Halálos áldozatok és sérültek nem voltak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Brutális béremelkedés Magyarországon, de így katasztrofális a helyzet

Brutális béremelkedés Magyarországon, de így katasztrofális a helyzet

Az EU-n belül Magyarországon nőttek a legnagyobb mértékben a munkaerőköltségek 2023 második negyedében az előző év azonos időszakához képest. A mutató egyik összetevőjénél, a béreknél is Magyarországon volt kimutatható a legnagyobb mértékű emelkedés, ami nem is csoda, hiszen az infláció mértéke is nálunk volt a legmagasabb az EU tagországai között a vizsgált időszakban. Ennek hatására pedig nem meglepő, hogy a reálkeresetek nagymértékben csökkennek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×