eur:
381.99
usd:
353.7
bux:
58424.86
2023. december 7. csütörtök Ambrus
Nyitókép: unsplash.com

Itt az első amerikai állam, ahol betiltják a TikTokot

A kínai tulajdonos már jelezte, hogy nem adja magát harc nélkül.

Montana kormányzója aláírta azt a helyi törvényt, ami alapján jövő január 1-től a szolgáltatók nem kínálhatják app store-jaikban letöltésre a TikTok alkalmazást. Ezzel Montana lett az első amerikai szövetségi állam, ahol lényegében betiltották a TikTok terjesztését – idézi a The Guardian értesülését a 444.hu.

A cikk szerint az azonban egyelőre kétséges, hogy a szabályozás jövő januárban valóban életbe léphet-e, mert szinte biztosra vehető, hogy a videomegosztó kínai tulajdonosa, a ByteDance jogi útra tereli a kérdést, és bírósághoz fordul az ügyben.

A TikTokkal szemben évek óta erős a gyanú, hogy az alkalmazással gyűjtött adatokhoz a kínai titkosszolgálat is hozzáférhet, amit természetesen a ByteDance tagad. Mindazonáltal az elmúlt hónapokban számos nyugati országban korlátozták a közszférában a platform használatát.

A TikTok közben már jelezte, hogy nem adja magát harc nélkül. Közleményük szerint a montanai szabályozás „korlátozza a montanaiak alkotmányban biztosított szólásszabadságát”, a cég pedig minden szükséges lépést megtesz majd „felhasználóink jogainak védelmében Montanán kívül és belül”.

Címlapról ajánljuk

Nacionalistából lett Putyin-hívő a megölt ukrán politikus

Az ukrán biztonsági szolgálat magára vállalta egy Oroszországba menekült, Moszkva-párti volt ukrán képviselő meggyilkolását. A köpönyegforgató és bizarr politikai karriert befutott Ilja Kivát egy Moszkva-környéki faluban találták holtan, néhány órával azután, hogy felszólította Zelenszkij elnököt: kövessen el öngyilkosságot.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×