eur:
394.1
usd:
369.5
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Rendőrök lezárják a belgrádi Vladislav Ribnikar általános iskolához vezető utcát, miután egy hetedikes tanuló lövöldözött az intézményben 2023. május 3-án. Három tanulót megsebesített, az egyiket életveszélyesen, mielőtt elfogták a rendőrök.
Nyitókép: MTI/AP/Darko Vojinovic

Bombariadó-hullám söpört végig a belgrádi iskolákon

Szerda hajnalban 78 általános és 37 középiskola e-mail címére érkezett fenyegetés.

Több mint száz belgrádi iskolában volt bombariadó szerda reggel, a rendőrség ellenőrzi a helyszíneket, az oktatás a szóban forgó iskolákban vagy elmarad, vagy távoktatás formájában zajlik ezen a napon – közölte a szerbiai oktatási minisztérium.

A tárca tájékoztatása szerint szerda hajnalban 78 általános és 37 középiskola e-mail címére érkezett fenyegetés.

Az utóbbi egy év során több - később hamisnak bizonyult - bombariadó is volt a szerbiai iskolákban, a hatóságok minden esetet kivizsgáltak, ám nem hozták nyilvánosságra a nyomozás eredményeit, csak annyit közöltek: a levélírók között volt kiskorú fenyegető, de olyan is történt, hogy külföldi címről érkezett a levél.

A fenyegetéseket egyebek mellett azért is veszik komolyan, mert két héttel ezelőtt egy 13 éves, hetedikes diák az iskolájában lelőtte kilenc társát és az iskolaőrt, valamint egy tanárt és további öt diákot megsebesített. A fiú pszichiátriai megfigyelés alá került. A kormány pedig szigorú intézkedéseket jelentett be, egyebek mellett állandó rendőri felügyeletet vezetett be az ország minden oktatási intézményében.

(Nyitóképünkön rendőrök lezárják a belgrádi Vladislav Ribnikar általános iskolához vezető utcát, miután egy hetedikes tanuló lövöldözött az intézményben 2023. május 3-án.)

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×