eur:
389.05
usd:
367.88
bux:
55798.43
2023. szeptember 29. péntek Mihály
Nyitókép: Szlovák Rendőrség

Magyar busz tragédiája Szlovákiában

Halott és 59 sérült, mentőhelikopter, teljes útzár a szlovák D2-es sztráda Csehország felé vezető pályáján.

Kamion karambolozott egy utasokkal teli magyar autóbusszal a szlovákiai D2-es autópálya Csehország felé vezető oldalán - derül ki az Index és a Tachometer beszámolójából.

Az első hírek még csak 37 sérültről szóltak, ám a frissebb tudósítás már egy ember haláláról és 55 személy sérüléséről szól. A magyar külügy kisvártatva frissítette a számot, 59 a sérültek száma délutáni tudás szerint.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a két jármű milyen körülmények között ütközött. A TV JOJ információi szerint egy magyar kirándulóbuszról van szó nyugdíjasokkal.

A tragédia tényét a magyar külügy is megerősítette.

A helyszínelés 28 tűzoltó műszaki mentő részvételével zajlik, hosszú lezárásra lehet számítani a környéken.

Katarína Križnová tűzoltósági szóvivő megerősítette, egy halálos áldozat van és 55 sérült. Alena Krčová mentőszóvivő is megerősítette, hogy a balesetben sokan megsérültek, néhányan súlyosan - írta a parameter.sk. Ezt követően érkezett a közlés az 59 sérültről.

Címlapról ajánljuk
Bóka János: az uniós ígérgetés ellenére nem sok minden történt

Bóka János: az uniós ígérgetés ellenére nem sok minden történt

Európai Unió jövőbeli bővítése volt a legfőbb téma az EU Általános Ügyek Tanácsa Spanyolországban tartott informális ülésén. A tanácskozás részt vett Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter, akinek az elmondása szerint a tagállamok fokozatos integrációval gyorsítanák a Nyugat-Balkáni országok csatlakozását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.29. péntek, 18:00
Vinkó József
a Magyar Konyha főszerkesztője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×