eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Szlovák Rendőrség

Magyar busz tragédiája Szlovákiában

Halott és 59 sérült, mentőhelikopter, teljes útzár a szlovák D2-es sztráda Csehország felé vezető pályáján.

Kamion karambolozott egy utasokkal teli magyar autóbusszal a szlovákiai D2-es autópálya Csehország felé vezető oldalán - derül ki az Index és a Tachometer beszámolójából.

Az első hírek még csak 37 sérültről szóltak, ám a frissebb tudósítás már egy ember haláláról és 55 személy sérüléséről szól. A magyar külügy kisvártatva frissítette a számot, 59 a sérültek száma délutáni tudás szerint.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a két jármű milyen körülmények között ütközött. A TV JOJ információi szerint egy magyar kirándulóbuszról van szó nyugdíjasokkal.

A tragédia tényét a magyar külügy is megerősítette.

A helyszínelés 28 tűzoltó műszaki mentő részvételével zajlik, hosszú lezárásra lehet számítani a környéken.

Katarína Križnová tűzoltósági szóvivő megerősítette, egy halálos áldozat van és 55 sérült. Alena Krčová mentőszóvivő is megerősítette, hogy a balesetben sokan megsérültek, néhányan súlyosan - írta a parameter.sk. Ezt követően érkezett a közlés az 59 sérültről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×