eur:
389.47
usd:
363.74
bux:
68006.83
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Donald Trump korábbi amerikai elnök (b) indul a New York-i Trump Toronyból a bírósági meghallgatására 2023. április 4-én.
Nyitókép: C. J. Gunther

Donald Trump a bíróság előtt

Megkezdődött Donald Trump meghallgatása New Yorkban

A volt elnököt a kampányfinanszírozási szabályok megsértésével vádolják egy 2016-os ügy miatt, amikor ügyvédje egy felnőttfilmes színésznőnek fizetett volna a hallgatásáért. Trump – és hívei – szerint ugyanakkor politikai indíttatású boszorkányüldözés indult ellene. Donald Trump a büntetőjogi vádakban ártatlannak vallotta magát.

A volt amerikai elnök ártatlannak vallotta magát, miután 34 bűncselekménnyel, köztük üzleti feljegyzések meghamisításával vádat emeltek ellene a manhattani bíróságon.

"Egyértelműen úgy gondoljuk, hogy ez politikai ügy. Szeritem mindkét oldal tudja, hogy ez a hatalommal való visszaélés" – jelentette ki a volt elnök ügyvédje, és hangsúlyozta, Trump a végsőkig küzdeni fog igazáért.

New York, 2023. április 04.
Donald Trump korábbi amerikai elnök egyik támogatója (b) és ellentüntetők a politikus érkezésére várnak a New York-i Collect Pond Parkban 2023. április 4-én, a bírósági meghallgatásának napján.
MTI/EPA/Sarah Yenesel
Donald Trump korábbi amerikai elnök egyik támogatója (b) és ellentüntetők a politikus érkezésére várnak a New York-i Collect Pond Parkban 2023. április 4-én, a bírósági meghallgatásának napján. MTI/EPA/Sarah Yenesel

Trump a tárgyalóteremből való távozása után nyilatkozik a médiának, míg a manhattani kerületi ügyész, Alvin Bragg hamarosan sajtótájékoztatót tart - írja a hirado.hu.

Az előző elnök elleni vádirat tehát 34 vádpontot tartalmaz, köztük üzleti adatok meghamisítását.

Donald Trumpot nem bilincselték meg, és az előzetes várakozásokkal ellentétben nem készült róla az ilyen esetben megszokott gyanúsítotti fotó sem.

Miért?

Donald Trump az Egyesült Államokban az első volt elnök, aki ellen bűnvádi eljárás indult bíróságon - ad hátteret az MTI. A vádemelés alapja az a gyanú, hogy Trump jelentős összeget fizetett ki egy színésznőnek a 2016-os elnökválasztási kampány idején, hogy hallgasson a viszonyukról.

Az ügyben 2019-ben az ügyészség nem kezdeményezett vádemelést, és tavalyelőtt az Egyesült Államok szövetségi választási bizottsága is elutasította azt. Csak azt követően került rá sor, hogy tavaly hivatalba lépett Alvin Bragg, New York megye demokrata párti kerületi ügyésze, és újabb vizsgálatot folytattak le.

Az ügy hátteréről szóló sajtójelentésekben felhívják a figyelmet arra, hogy az eljáró ügyész választási ígéretei között szerepelt Donald Trump bíróság elé állítása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×