eur:
368.35
usd:
344.39
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Donald Trump volt amerikai elnök az Arizona állambeli Florence-ben tartott gyűlésen 2022. január 15-én.
Nyitókép: MTI/AP/Ross D. Franklin

Nem tudni, miért késik az esküdtszéki döntés Donald Trump ügyében

Az amerikai média információi szerint az esküdtszék eredetileg szerdára meghirdetett találkozója elmaradt.

Azt egyelőre nem lehet tudni, miért nem ült össze szerdán az esküdtszék, amelyet azért hívtak össze, hogy döntést hozzon arról, vádat lehet-e emelni Donald Trump egykori amerikai elnök ellen hallgatási pénzek kifizetésének ügyében - írja a BBC.

Donald Trump lenne az első volt amerikai elnök, akinek bíróság elé kell állnia.

Két fontos tanút meghallgattak

Csütörtökön folytatja a munkát az esküdtszék, de az amerikai média bűnüldözési forrásai azt sugallják, nem várható hogy a hét végéig döntésre jussanak a vádemeléssel kapcsolatban.

Az esküdtszék már meghallgatta az elnök volt ügyvédjét, Michael Cohent, valamint Robert Costellót, Trump egyik jogi tanácsadóját.

Costello a hét elején közölte a médiával, hogy tanúvallomást tett, amelyben cáfolta azokat az állításokat, amelyek szerint a volt elnök gondoskodott a kenőpénz kifizetéséről. Nem tudni, hogy az esküdtszék meghallgat-e más tanúkat is az ügyben.

A CBS értesülései szerint Trump és tanácsadói Mar-A-Lagóban várják az eredményt. Hétvégén azt állította a volt elnök, hogy várakozásai szerint kedden letartóztatják. Szerdán ugyanakkor saját közösségi oldalán, a Truth Socialön már úgy fogalmazott, nem lehet őt megvádolni.

Más ügyekben is folyik a nyomozás

A nagy amerikai városokban mindenesetre már készül a rendőrség az esetleges zavargásokra, amennyiben mégis letartóztatnák: Manhattanben mobil barikádokkal védik a bíróság környékét.

Trump fogadkozik, hogy akkor is folytatja kampányát a 2024-es választásokon való indulásért, ha megvádolják.

Szombaton Texasban tervezett kampányeseményen megjelenni. Eközben más ügyekben is folyik ellen nyomozás: 2020-as választási eredmények megdöntésére tett erőfeszítései mellett vizsgálják az otthonában megtalált szigorúan titkos iratok kezelésének ügyét is.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít

Exkluzív
Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít

Nem vállal újabb számokat a júliusi fukuokai világbajnokságon az olimpiai bajnok úszó, mert a felkészülésének az utolsó időszakai nem sikerült jól Sós Csaba szerint. A szövetségi kapitány részleteket nem akart elárulni, de hozzátette, Milák Kristóf 2020-ban három héttel a súlyos Covid-megbetegedés után is képes volt világklasszis úszásra.
AKTUÁLIS
Karácsony Gergely és a főváros perre megy

Karácsony Gergely és a főváros perre megy

A fővárosi önkormányzat kedden benyújtja a szolidaritási hozzájárulás rá kiszabott idei mértéke miatti keresetét a Fővárosi Törvényszékhez - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×