eur:
394.2
usd:
369.67
bux:
65555.93
2024. április 23. kedd Béla
Donald Trump volt amerikai elnök az Arizona állambeli Florence-ben tartott gyűlésen 2022. január 15-én.
Nyitókép: MTI/AP/Ross D. Franklin

Nem tudni, miért késik az esküdtszéki döntés Donald Trump ügyében

Az amerikai média információi szerint az esküdtszék eredetileg szerdára meghirdetett találkozója elmaradt.

Azt egyelőre nem lehet tudni, miért nem ült össze szerdán az esküdtszék, amelyet azért hívtak össze, hogy döntést hozzon arról, vádat lehet-e emelni Donald Trump egykori amerikai elnök ellen hallgatási pénzek kifizetésének ügyében - írja a BBC.

Donald Trump lenne az első volt amerikai elnök, akinek bíróság elé kell állnia.

Két fontos tanút meghallgattak

Csütörtökön folytatja a munkát az esküdtszék, de az amerikai média bűnüldözési forrásai azt sugallják, nem várható hogy a hét végéig döntésre jussanak a vádemeléssel kapcsolatban.

Az esküdtszék már meghallgatta az elnök volt ügyvédjét, Michael Cohent, valamint Robert Costellót, Trump egyik jogi tanácsadóját.

Costello a hét elején közölte a médiával, hogy tanúvallomást tett, amelyben cáfolta azokat az állításokat, amelyek szerint a volt elnök gondoskodott a kenőpénz kifizetéséről. Nem tudni, hogy az esküdtszék meghallgat-e más tanúkat is az ügyben.

A CBS értesülései szerint Trump és tanácsadói Mar-A-Lagóban várják az eredményt. Hétvégén azt állította a volt elnök, hogy várakozásai szerint kedden letartóztatják. Szerdán ugyanakkor saját közösségi oldalán, a Truth Socialön már úgy fogalmazott, nem lehet őt megvádolni.

Más ügyekben is folyik a nyomozás

A nagy amerikai városokban mindenesetre már készül a rendőrség az esetleges zavargásokra, amennyiben mégis letartóztatnák: Manhattanben mobil barikádokkal védik a bíróság környékét.

Trump fogadkozik, hogy akkor is folytatja kampányát a 2024-es választásokon való indulásért, ha megvádolják.

Szombaton Texasban tervezett kampányeseményen megjelenni. Eközben más ügyekben is folyik ellen nyomozás: 2020-as választási eredmények megdöntésére tett erőfeszítései mellett vizsgálják az otthonában megtalált szigorúan titkos iratok kezelésének ügyét is.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×